понеділок, 26 жовтня 2020 04:25

У Харківській області прізвище кандидата не внесли до бюлетеня. Відкрито провадження

У Харківській області прізвище кандидата не внесли до бюлетеня. Відкрито провадження
Заявник балотується на посаду депутата до Циркунівської об'єднаної територіальної громади. Фото з відкритих джерел

На Харківщині правоохоронці відкрили кримінальне провадження після повідомлення про те, що прізвище кандидата в депутати не внесли до бюлетеня.

Заявник балотується на посаду депутата до Циркунівської об'єднаної територіальної громади. Про це інформує пресслужба ГУНП в регіоні.

"Повідомлення про подію на виборчій дільниці у селі Циркуни надійшло до Липецького відділення поліції 25 жовтня о 16:30 від 48-річного громадянина. Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцеві вибори 2020: стала відома явка виборців

Санкція статті передбачає до 3 років обмеження або позбавлення волі.

В ході розслідування зазначеного кримінального провадження слідчі також внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 7 до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Українці обирали сільських, селищних, міських голів і депутатів сільських, селищних, міських, районних, обласних та районних у містах рад.

Зараз ви читаєте новину «У Харківській області прізвище кандидата не внесли до бюлетеня. Відкрито провадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути