середа, 07 грудня 2011 16:07

У Франції обурені батьки захопили в заручники вчителів

У Франції обурені батьки захопили в заручники вчителів

У французькому місті Бер-Л'Етан група з п'ятнадцяти батьків насильно утримує в приватній католицькій школі Нотр-Дам де Кадер (Notre-Dame de Caderot) директора установи і трьох вчителів. Про це в середу, 7 грудня, повідомляє Le Figaro.

За словами одного з обурених батьків Крістофа Плані (Christophe Planes), з появою в школі вчителя-стажиста діти почали відставати у навчанні. Щоб якось вплинути на керівництво школи і добитися звільнення стажиста, батьки вирішили взяти директора Крістін Курто (Christine Courtot) в заручники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодій-невдаха в Німеччині намагався пограбувати неіснуючий банк

За даними видання, неугодний вчитель є студентом педагогічного інституту Сен-касі (Saint Cassien). Йому довірили навчати 9-10-річних дітей з класу СМ1. За словами батьків, стажер "тримає їх дітей в заручниках" з вересня. Крім того, за інформацією Le Figaro, у стажиста з самого початку не склалися стосунки з директором школи.

Після того як у вівторок в ситуацію втрутився ректор Сен-Кассен, стажиста вирішили перевести в іншу школу. Проте, перш ніж відпустити директора і вчителів, батьки вимагають показати їм документи про переведення стажиста. Як відзначає The Local, у понеділок, 5 грудня, в школу приїжджали співробітники поліції, однак втручатися в ситуацію не стали.

Зараз ви читаєте новину «У Франції обурені батьки захопили в заручники вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути