Ексклюзиви
пʼятниця, 06 грудня 2013 10:43

У Європі лютує найпотужніший за 30 років шторм: людей евакуюють тисячами
8

Фото: Фото: EPA

Сильна буря вдарила по країнах Північної Європи, викликавши хаос на дорогах і затоплення прибережних районів. За останніми даними, в результаті удару стихії загинули 5 осіб.

Поліція Великобританії повідомила про двох загиблих на Півдні Англії. За даними AFP, поліція Швеції також зареєструвала загибель двох осіб від негоди. Ними виявилися моряки, які потонули недалеко від узбережжя під час шторму. Ще одна жінка загинула в Данії, коли сильний порив вітру перекинув її автомобіль.

Десятки авіарейсів були скасовані в Нідерландах, Німеччині та Шотландії. В деяких країнах було припинено залізничне сполучення, передає BBC.

Десятки тисяч будинків залишилися без електрики через обрив ліній.

У Лондоні закривається спеціальний бар'єр в гирлі Темзи і вводяться в дію інші запобіжні заходи.

На сході Англії в приморському місті Грейт-Ярмут влада евакуювала жителів прибережних районів. За відомостями влади, висота штормових хвиль може перевищити рекорд за 60 років.

Бельгійці також зіткнулися з першими наслідками шторму "Ксав'єр". В Антверпені три людини в четвер ввечері отримали легкі поранення від шматків зірваної вітром покрівлі будинків. У Брюсселі від дерева, яке впало на укриття автобусної зупинки, постраждала жінка.

Небезпечніша ситуація на приморській території на півночі країни в провінції Західна Фландрія. Там до ранку очікують рекордний морський приплив, посилений ураганним вітром, якого не було вже 30 років. У прибережній комуні Бредене влада евакуювала понад 2 тис. жителів, чиї оселі розташовані занадто близько до каналу Гент-Брюгге-Остенде, на якому були додатково укріплені дамби.

Зараз ви читаєте новину «У Європі лютує найпотужніший за 30 років шторм: людей евакуюють тисячами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути