середа, 06 червня 2012 15:46

У Дніпропетровську за декілька годин впіймали телефонного терориста

У Дніпропетровську за декілька годин впіймали телефонного терориста
Чоловік вже раніше "мінував" залізничний вокзал. Фото: bnews.kz

Співробітники СБУ в Дніпропетровській області за кілька годин встановили особу та затримали 33-річного місцевого жителя, автора анонімного повідомлення з погрозами про терористичний акт.

Як повідомили в прес-центрі Управління СБУ в Дніпропетровській області, у вівторок, 5-го червня, на телефон довіри Служби безпеки України надійшло анонімне СМС-повідомлення з погрозами про вчинення терористичного акту. Телефон довіри був опублікований в ЗМІ для надання громадянами інформації про обставини вибухів, які сталися в Дніпропетровську 27-го серпня.

"Співробітниками УСБУ в Дніпропетровській області терміново був реалізований комплекс оперативно-слідчих дій і через кілька годин після отримання повідомлення був встановлений автор анонімного дзвінка", - йдеться в повідомленні прес-служби УСБУ.

6 червня в 7.45 ранку спільний наряд співробітників СБУ та міліції затримали правопорушника. Ним виявився 33-річний місцевий житель, якого затримали на місці його роботи. Чоловік працює водієм транспортного електрокара на одному з приватних підприємств Дніпропетровська. У нього також було вилучено мобільний телефон, з якого він посилав СМС-повідомлення.

Як повідомив співробітникам правоохоронних органів, він написав СМСку з хуліганських мотивів після вживання спиртних напоїв.

Як вдалося встановити співробітникам правоохоронних органів, цей же громадянин у квітні минулого року був засуджений за неправдиве повідомлення про мінування центрального залізничного вокзалу в Дніпропетровську за ч.2 ст.259 КК України до 3-х років позбавлення волі з виправним терміном на 2 роки. Зараз співробітники міліції вирішують питання про порушення відносно затриманого кримінальної справи.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталися чотири вибухи, постраждала 31 людина (у тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. В даний час в лікарні залишається одна постраждала.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську за декілька годин впіймали телефонного терориста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути