пʼятниця, 18 вересня 2020 16:31

У дитячому садку отруїлися 14 вихованців

У дитячому садку отруїлися 14 вихованців
В продуктах знайшли кишкову паличку Фото: naberejna.com.ua

У Великоолександрівському закладі дошкільної освіти №3 Херсонської області отруїлися 14 дітей. Фахівці Держпродспоживслужби знайшли у стравах, якими годували малюків, кишкову паличку. Про це 17 вересня повідомила Держпродспоживслужба в Херсонській області у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 дітей наїлися щурячої отрути

"У стравах, якими годували вихованців Великоолександрівського садочка, виявили кишкову паличку", — йшлося у повідомленні.

1-2 вересня до районної лікарні за допомогою звернулися 14 хворих малюків. 3 поклали лікуватися в стаціонар. Діагноз у всіх був один — харчова токсикоінфекція.
Фахівці відібрали проби продуктів і готових страв, а також змиви для проведення лабораторних досліджень. У 2 змивах із 40 виявили кишкову паличку. Також її знайшли в сирі, плові з м'ясом і молочній гречаній каші.

У закладі виявили порушення санітарно-гігієнічних норм і температурного режиму зберігання продуктів. Останні були без відповідних документів, із максимально наближеними до завершення термінами придатності.

"Спеціалісти винесли припис на усунення виявлених недоліків. Також складено протокол про адміністративне правопорушення. Розмір санкції – 10 мінімальних заробітних плат", — зазначили у Держпродспоживслужбі.

Зараз дитячий садок закритий.

1 вересня 3 дітей від 1,5 до 3 років потрапили до лікарні з харчовим отруєнням. Усі вони є вихованцями одного дитячого садка. Їхні батьки впевнені, що дітям стало погано після повернення додому.

Зараз ви читаєте новину «У дитячому садку отруїлися 14 вихованців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути