середа, 26 грудня 2012 14:46

У День міліції правоохоронці били людей, не знімаючи урочистих кітелів

У День міліції правоохоронці били людей, не знімаючи урочистих кітелів

У Славутичі двоє чоловіків із міськвідділу міліції потрапили одразу у відділення нейрохірургії. Вони хотіли зняти на відеокамеру, як правоохоронці відбирають у чорнобильця пенсію просто у поштовому відділенні, стали боксерськими грушами для людей у погонах, повідомляє ТСН. Розповідають, їх били, не знімаючи урочистих кітелів, тому вони добре роздивились і звання, і нагороди. Адже сталося це у День міліції.

Олег уперше за 40 років побував у міськвідділі міліції і одразу опинився у нейрохірургії. Розповідає, його з товаришем затримали серед білого дня у центрі Славутича і без пояснення причин заштовхали в машину.

Чоловіки встигли відзняти момент, як їх ведуть до машини Державної служби охорони і запихають всередину. Потім вони опинилися у кімнатах роботи із затриманими. Запевняють, там зустрілися із керівником Славутицької міліції та його заступником.

"Я сам ледь не сп'янів від їхнього запаху, це був занадто сильний запах алкоголю", - розповів затриманий Арман Хачатрян.

"Нас бив сам начальник міліції, у кітелі парадному, весь у нагородах. Раз тільки в живіт ударив, решта раз 8-9 по голові. Тричі кулаком зверху, а потом долонями", - додає Олег Куц.

В обох чоловіків лікарі виявили закриті черепно-мозкові травми та забої внутрішніх органів. Про побиття у міськвідділі повідомили до прокуратури.

"Їх ніхто не бив у приміщенні міськвідділу. І взагалі, просто так їх не забирали. Було порушення громадського порядку, і був виклик працівників міліції у відділення пошти", - запевняє керівник Славутицької міліції Іван Сергієнко.

У міліції своя версія подій — затримані чоловіки зірвали видачу пенсії у поштовому відділенні, бо прийшли туди з відеокамерою. Але появу у них тілесних ушкоджень пояснити не можуть.

"Вони написали, що тут їх побили. І начальник, і заступник були у п'яному вигляді. Була перевірка - запаху з рота не було", - присягається заступник керівника Славутицької міліції Віталій Напалов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінницькому окрузі №11 міліція побила знімальну групу каналу ТВі

Що знімали чоловіки на пошті, у міліції не пояснюють. Про це розповів пенсіонер-чорнобилець. Каже, міліціянти його шантажують і вже другий місяць у день отримання пенсії відбирають майже усі гроші. А це сім з половиною тисяч гривень.

"На пошті саме цей патруль приїхав, щоб відібрати у мене пенсію. Або частину, або ж всю. Хлопці прийшли мене виручити, а постраждали самі", - розповів пенсіонер Володимир Михалакін.

Київська обласна прокуратура перевіряє факти побиття людей у Славутицькому міськвідділі. А депутати міської ради на сесії порушили питання про недовіру правоохоронцям.


Зараз ви читаєте новину «У День міліції правоохоронці били людей, не знімаючи урочистих кітелів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути