пʼятниця, 30 вересня 2011 16:34

У черкаських учнів забрали більше 200 набоїв

У черкаських учнів забрали більше 200 набоїв

29 вересня в селі Ташлик Смілянського району на Черкащині в учнів 6-7 класів місцевої школи вилучили понад 200 патронів. Їх діти знайшли біля річки Гнилий Тікич, що протікає селом.

"Про небезпечну знахідку дорослих вони не повідомили. Розпалили багаття і почали туди кидати патрони. На постріли, які почали лунати в населеному пункті, першим відреагував сільський голова. Розшукавши дітей, він дізнався у них про знайдені боєприпаси", - розповіли в обласному МНС.

"Патрони знайшли під містом, як іти до колишньої бані. Прямо біля води. Першим знайшов старший Андрій Дубовик. Він приніс у сільську раду упаковані в картонну коробку до сотні патронів. Каже, вони мені не потрібні, а ви поступайте так, як треба. Я заховав у сейф і подзвонив в МНС. Сам пішов закидав ту яму, щоб більше ніхто не поліз. Вже згодом інші діти, чи одне через одного дізналися. Полізли і знайшли ще патрони. Мені повідомив один з батьків В'ячеслав Гавриш, що хлопці палять багаття. Ми з ним у 10 вечора поїхали до них і відібрали усі патрони. Там семеро хлопчаків було, але гралися троє. Люди чули. Постріли лунали десь на відстані кілометра. Думали, що то мисливці. Коли приїхали до хлопчаків, то вони відмовлялися, що стріляли. Але патрони віддали. В кого було 40, в кого 17, а в кого кілька штук. Хтось викинув раніше, один з хлопчаків п'ять патронів заховав дома у гаражі. То я їх уже вночі в нього забрав. Все упакував, подзвонив у районну адміністрацію й викликали МНС", - розповів сільський голова Леонід Шабратко.

За його словами, знайдені патрони від карабіну й автомата, належать до часів війни. В січні 1943 року на території Ташлика проходили бої Корсунь-Шевченківської битви.

Зараз ви читаєте новину «У черкаських учнів забрали більше 200 набоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути