четвер, 28 червня 2012 01:29

У Чечні затримали дівчину за підозрою у підготовці теракту

У Чечні затримали дівчину за підозрою у підготовці теракту
Фото: НТВ

У Грозному затримано 19-річну мешканку Кабардино-Балкарії, завербовану екстремістким угрупованням для вчинення терористичного акту, повідомила в середу прес-служба республіканського МВС.

"В МВС Чеченської Республіки надійшло орієнтування з центру" Е " Головного управління МВС Росії по ПКФО про те, що мешканка Нальчика Кабардино-Балкарської Республіки завербована одним з екстремістських угруповань для здійснення диверсійно-терористичного акту на території Дагестану", - сказано в повідомленні.

При собі у 19-річної дівчини поліцейські виявили та вилучили літературу екстремістського характеру і передсмертну записку, адресовану родичам. Сама ж затримана заперечує свою провину і пояснює, що їхала в Дагестан для надходження в один з місцевих медресе для поглибленого вивчення релігії Іслам.

Зокрема, чеченський глава МВС наголои, що можливо дівчина по своїй молодості і наївності піддалася провокаційним закликам екстремістів.


"На жаль, саме молоді дівчата і хлопці часто стають жертвами екстремістів. Молодих людей вони використовують як знаряддя в своїх мерзенних і підступних цілях. В даному випадку, вербувальники знайшли у дівчини вразливе місце - невлаштоване особисте життя. Чоловік затриманої відбуває покарання в одній з в'язниць. Цією обставиною і скористалися вербувальники дівчини, - зазначив Алханов.


В даний час дівчина доставлена ??в управління МВС Росії по грорду Грозний, звідки найближчим часом буде передана співробітникам центру "Е" ГУ МВС Росії по ПКФО, яким і належить з'ясувати справжні наміри не відбулася поїздки дівчата в Дагестан.

Зараз ви читаєте новину «У Чечні затримали дівчину за підозрою у підготовці теракту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути