понеділок, 22 травня 2023 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У Бєлгородській області нібито потужні "прильоти". Добровольці звернулися до росіян
5

Серія вибухів пролунала у Бєлгородській області РФ
Фото: скриншот з відео
Бійці "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" поширили в мережі повідомлення із закликом до місцевих жителів не залишати свої будинки
22 травня у Бєлгородській області навіть оголосили повітряну тривогу
Користувачі мережі жартують, що контрнаступ України "почався, звідки не чекали"

У понеділок, 22 травня, у Грайворонському районі Бєлгородської області Росії пролунала серія вибухів.

Мешканці села Замостя повідомили про "гучні звуки", після яких піднявся стовп диму і зникло електропостачання. Про це пишуть місцеві Telegram-канали, передає Gazeta.ua.

Також жителям Грайворона прийшли повідомлення від системи попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій про те, що район нібито перебуває "під обстрілом".

У самому ж Бєлгороді лунає сигнал повітряної тривоги.

Тим часом у мережі з'явилася інформація про нібито знищення контрольно-пропускного пункту "Грайворон" у Бєлгородській області.

Представники легіону "Свобода Росії", який воює на боці України, поширили кадри вибуху і закликали місцевих не виходити з дому.

"Жителі прикордонних регіонів. Залишайтеся вдома, не чиніть опір і не бійтеся: ми вам не вороги. Свобода вже близько", – йдеться в повідомленні.

Бійці "Російського добровольчого корпусу" (РДК), які також допомагають захищати Україну, показали кадри нібито своєї спецоперації в районі села Безлюдівка, Шебекинський район, Бєлгородської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бєлгородській області РФ пролунали вибухи: зникло світло

"Бійці "РДК" знову перетнули кордон Російської Федерації. Росія скоро буде вільною", – кажуть бійці на відео в Telegram.

У мережі також з'явилися відео військової техніки з українською символікою, яка нібито пересувається територією російського прикордоння.

"Російські джерела повідомляють, що невідомі сили накривають артилерією точки в районі населених пунктів Новобудівка-Перша, Козинка, Безімено, Добре, Глотове та Головчине. Це територія Росії. Також в прикордонних з Україною районах помічені озброєні підрозділи, ймовірно, російських антипутінських добровольців з вертольотами і танками", – коментує ситуацію український військкор Андрій Цаплієнко.

Також повідомляється, що над Бєлгородською областю пролітають безпілотники. А по радіо закликають евакуюватися та переконують, що "Белгород станет свободным".

Російська армія регулярно використовує територію Бєлгородської області для завдання ударів по Україні, особливо по Харкову та населеним пунктам області.

При цьому російська влада звинувачує українські Збройні сили в нібито обстрілах прикордонних російських областей. Українська сторона цю інформацію спростовує.

Зараз ви читаєте новину «У Бєлгородській області нібито потужні "прильоти". Добровольці звернулися до росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути