середа, 06 липня 2022 08:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У бою за Лисичанськ поліг командир білоруського батальйону Іван "Брест"
3

У боях за Лисичанськ загинув білорус Іван "Брест"
Фото: facebook.com/Франчак Вячорка
У боях за Лисичанськ загинув білорус Іван "Брест"
У боях за Лисичанськ загинув білорус Іван "Брест"

У бою за Лисичанськ Луганської області загинув командир батальйону "Волат" зі складу добровольчого білоруського полку ім. Кастуся Калиновського Іван Марчук з позивним "Брест".

"З перших днів війни він стояв на захисті України від російської агресії та стояв у витоків створення полку Калиновського. Ми знали його як мужню, рішучу та самовіддану людину, готову на все заради кожного свого бійця. Брест мав винятковий авторитет серед вояків полку. Він був відданим сином білоруської землі і вірив у майбутнє вільної Білорусі", – повідомила пресслужба полку 6 липня.

Там зазначили, що їхні бійці вступили в нерівний бій з танковою колоною росіян, яку вони успішно розбили. Але після цього окупанти атакували білорусів ще більшими силами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб повідомив останні новини

"Можна з упевненістю сказати, що завдяки особистому героїзму та самопожертві наші білоруські хлопці змогли зупинити наступ танкової колони, тим самим давши можливість основним силам Збройних сил України безпечно відійти в цьому напрямку", – ідеться в повідомленні.

Під час цієї операції ще кілька бійців батальйону зникли безвісти. Відомо лише, що один із них – Ян Джурбейка ("Тромблі") перебуває в полоні. Долю решти зниклих бійців з'ясовують, підсумували у полку.

3 липня стало відомо, що після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти з займаних позицій і рубежів.

Бої за Лисичанськ почалися 26 лютого. Місто потерпало від нескінчених російських авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

25 червня російські окупанти захопили Сіверськодонецьк, 90% міста зруйновано.

Зараз ви читаєте новину «У бою за Лисичанськ поліг командир білоруського батальйону Іван "Брест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути