субота, 26 березня 2011 20:36

У "Борисполі" затримали пастуха з Росії

У "Борисполі" затримали пастуха з Росії

В міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримали громадянина РФ з Інгушетії. Причиною для затримання став підробний паспорт, проте до нього не допускають адвокатів.

"Магомеда Нагієва затримали в аеропорту "Бориспіль" з підробним українським закордонним паспортом. Шахраї пообіцяли, що вивезуть його за межі України. Він пішов на цей крок, тому що документи у нього в Росії забрали і він не міг виїхати. Згідно з законом до нього повинні допустити адвоката. Абсолютно безпідставно і грубо сказали, що нас не допустять. Чиновник прикордонної служби вчинив карний злочин, оскільки перешкоджає діяльності адвоката", - розповів голова Українського юридичного товариства Олег Березюк.

Адвокат затриманого Юрій Мартиненко також повідомив, що його не допускають до Нагієва.

"Його затримали на підставі статті 263 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка дає право затримувати на три доби для встановлення особи. Стаття 29 Конституції України говорить, що кожен затриманий має право на допомогу адвоката. Я прийшов до чергового лейтенанта, який викликав капітана. Сказали, що знають про існування Констиуції, але у них ще є командування. Це все дійшло до заступника керівника ОКПП "Бориспіль" Барабаша Леоніда. Він сказав мені: "Вибачте, шановний, але я вас не допущу, тому що на те є моя воля. У понеділок буде суд, який розгляне його справу. Потім побачимо, допускати вас чи ні". На запитання, а як же Конституція, він сказав не задавати дурних питань", - обурився Мартиненко.

Адвокат зазначив, що затриманий - "це простий пастух, напівграмотна людина. Не якийсь там бізнесмен, чи міжнародний злочинець. В Єгипет намагався виїхати для возз'єднання зі своєю сім'єю. Там проживає його дружина і дитина".

"Що я повинен робити, щоб виконати свої обов'язки? Прикувати себе наручниками біля центрального входу, чи повинен облитись бензином і спалитись? У цій країні я не можу виконати свої конституційні обов'язки із захисту прав громадянина", - додав Мартиненко.

Зараз ви читаєте новину «У "Борисполі" затримали пастуха з Росії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути