пʼятниця, 17 травня 2013 17:01

Турки зловили можливого організатора останнього кривавого теракту

Турки зловили можливого організатора останнього кривавого теракту
Фото: Reuters

Турецька влада затримали людину, котра вважається однією з головних підозрюваних в організації недавніх терактів у місті Рейханли, де 11 травня загинула 51 людина, повідомляє Agence France-Presse.

Губернатор провінції Хатай Джелалеттін Лекесіз заявив, що підозрюваний був схоплений близько півночі при спробі нелегально перетнути кордон з Сирією. За словами губернатора, поліція зараз розшукує ще двох людей, що стояли за організацією теракту.

Як з'ясувало слідство, заарештований купував автомобілі, які пізніше були начинені вибухівкою і підірвані. Формальні звинувачення йому, однак, поки не пред'явлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третій вибух стався в турецькому місті Рейханли

З урахуванням цього арешту під слідством у справі про теракти зараз перебувають вісім людей. Четверо з них поміщені під варту, ще четверо до суду перебувають під підпискою про невиїзд.

Як повідомлялося раніше, турецька влада звинуватила в організації терактів офіційний Дамаск. Сирійці, однак, ці звинувачення відкинули, поклавши провину за вибухи на "озброєних терористів".

Анкара в ці пояснення не повірила, пообіцявши приблизно покарати сирійську владу за організацію терактів на своїй території. Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що турецька відповідь буде неминучою, але акуратно підготовленою і ретельно вивіреною.

Зараз ви читаєте новину «Турки зловили можливого організатора останнього кривавого теракту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути