вівторок, 30 жовтня 2012 14:54

Турки рішуче відмовилися від діалогу з Сирією

Турки рішуче відмовилися від діалогу з Сирією
За останні дні в Сирії було вбито кілька сотень людей. Фото: Reuters

Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу 30 жовтня у категоричній формі відкинув пропозицію Росії вступити в діалог з діючим урядом Сирії, пише Hurriyet.

"Немає жодного сенсу про щось говорити з режимом, який продовжує масово знищувати власний народ. Причому робить це навіть під час священного Дня жертвопринесення", - заявив Давутоглу, маючи, очевидно, на увазі, провал перемир'я, оголошеного на час триденного мусульманського свята.

При цьому він додав, що подібного роду діалог може стати "легітимізацією нинішнього режиму, який продовжує насильство".

Ці заяви глави турецького МЗС стали відповіддю на ініціативу його російського колеги Сергія Лаврова. Днем раніше російський міністр закликав країни Заходу, а також "регіональних гравців", включаючи Туреччину, вступити в прямі переговори з урядом Башара Асада. Лавров при цьому зазначив, що практично неможливо буде домогтися прогресу в справі мирного врегулювання сирійського конфліта без подібного діалогу. Його відсутність глава МЗС РФ назвав головною перешкодою на шляху політичного виходу з ситуації, що склалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турецькі артилеристи завдали удару по військах Асада

Перемир'я, оголошене в Сирії 26 жовтня, фактично було зірвано діями обох сторін конфлікту. За останні дні в країні було вбито кілька сотень людей.

Росія і Туреччина дотримуються протилежних поглядів на можливі шляхи вирішення конфлікту. Анкара наполягає на відставці президента Башара Асада і проведення вільних виборів, а Москва вважає, що Асад повинен залишатися на своєму посту до завершення конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «Турки рішуче відмовилися від діалогу з Сирією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути