Ексклюзиви
понеділок, 14 грудня 2020 11:03

Тримали в гаражі та вимагали гроші: ДБР викрило групу співробітників кримінальної поліції

Тримали в гаражі та вимагали гроші: ДБР викрило групу співробітників кримінальної поліції
ДБР затримали групу співробітників кримінальної поліції. Фото: dbr.gov.ua

Заступника начальника відділу кримінальної поліції та двох оперуповноважених, одного з УП ГУНП в місті Києві, під час отримання хабара за недокументування злочинної діяльності затримали слідчі територіального управління Державного бюро рослідувань у місті Києві.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

За попередньою інформацією, працівники поліції утримували громадянина України у межах гаражного кооперативу та вимагали від нього гроші за невжиття заходів з документування протиправної діяльності щодо можливого зберігання в гаражі бурштину.

11 грудня працівники ДБР затримали правоохоронців "на гарячому" під час одержання ними неправомірної вигоди у сумі $2,5 тис. від громадянина України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУшник очолював банду вимагачів-розбійників

Затриманим повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Слідчі ДБР завершили розслідуваня та скерували до суду справу, у якій фігурує хабар в особливо великих розмірах, рейдерське захоплення підприємства та вимагання 13,5 млн грн за його повернення. Обвинувальний акт склали щодо заступника начальника одного із міжрегіональних відділів Департаменту державного геологічного контролю Державної служби геології та надр України, директора підприємства у сфері добувної та гірничої промисловості, директора фінансової компанії та її уповноваженої особи.

Зараз ви читаєте новину «Тримали в гаражі та вимагали гроші: ДБР викрило групу співробітників кримінальної поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути