вівторок, 26 травня 2020 19:37

Тримали місто в страху: місцевий житель розповів, як працювала Кагарлицька поліція

Тримали місто в страху: місцевий житель розповів, як працювала Кагарлицька поліція
Весь особовий склад Кагарлицького відділу поліції виведено поза штат для подальшої атестації кожного працівника. Фото: kv.npu.gov.ua

Місцевий житель Кагарлика, де в ніч проти 24 травня поліцейські побили та зґвалтували 26-річну жінку, розповів, що це не перший випадок правопорушень з боку місцевих правоохоронців.

За останні 5 років в районі змінилось 6 начальників відділу поліції, жоден з цих людей не був місцевим жителем, ці люди просто приїхали заробляти нечесні гроші, а не захищати людей.

"Я думаю що ні для кого не є секретом і мешканці нашого міста та району, які стикалися з бездіяльністю та безкарністю наших правоохоронних органів знають, як вони працюють. Я знаю, в нас в місті є хороші та відповідальні працівники поліції, які справно робили свою роботу, завдяки яким було порушено багато кримінальних справ проти злочинців, але ці провадження були закриті їхнім керівництвом", - говорить чоловік, передає ТСН.ua.

Він також наголошує, що вже колишнє керівництво місцевої поліції вимагало зі своїх співробітників кошти навіть за заправку автомобілів, тому працювати туди особливо ніхто і не хотів йти. Тому у відділенні працювало багато не місцевих поліцейських і ті, які причетні до зґвалтування - також не місцеві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виховує дитину з інвалідністю: що розповіли про зґвалтовану поліцейськими жінку

Чоловік додає, що люди юоялися звертатися до місцевої поліції та навіть самі не один раз влаштовували чергування, оскільки криміногенна ситуація у місті дуже несприятлива. Так, кілька років назад, у Кагарлику невідомі напали на місцевого бізнесмена та вимагали у нього гроші. Чоловіка з його дружиною тоді катували у них вдома розжареною праскою, їх били і різали. Однак, за його словами, поліція дочекалася поки люди усе забули, і не знайшла кривдників або не захотіла знайти. Інший випадок стався нещодавно з місцевим фермером. Його сина взяли у заручники та вимагали у нього $40 тис. А поліція на це жодним чином ніяк не реагувала.

Чоловік також сказав, що у місті є багато людей, які у разі несправедливого слідства готові прийти під стіни місцевої поліції, але є і багато людей, які бояться місцевих правоохоронців.

Колишніх поліцейських Кагарлицького відділу поліції на Київщині Сергія Сулиму та Миколу Кузіва арештували на 2 місяці без права на заставу. Таке рішення виніс Голосіївський райсуд столиці сьогодні, 26 травня. Оперуповноваженому інкримінують зґвалтування, вчинене групою осіб. Кузіву - співучасть у зґвалтуванні та перевищення влади, що супроводжувались насильством.

Зараз ви читаєте новину «Тримали місто в страху: місцевий житель розповів, як працювала Кагарлицька поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути