четвер, 28 березня 2019 09:00

Три роки судять вбивцю відомої стилістки

Автор: Facebook
  Рустам Ага-Огли убив колишню дружину, відому стилістку Катерину Положай
Рустам Ага-Огли убив колишню дружину, відому стилістку Катерину Положай

Три роки тривають суди у справі про вбивство власниці столичного салону краси 36-річної Катерини Положай. Підозрюваний у злочині колишній чоловік загиблої — Рустам Ага-Огли. Коли суд поставить крапку в справі та винесе вирок – поки не відомо. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла подруга вбитої Анна Корбецька.

Катерина була головним візажистом конкурсів краси "Міс Україна" та "Міс Київ", стилістом українських журналів. Мала власний салон краси й була ексклюзивним представником фірми "Діор" в Україні. Вранці 19 листопада 2015 року колега знайшла тіло жінки в її студії стилю на вул. Січових Стрільців, 28а. Мала порізане обличчя, руки та шию.

У ході слідства було встановлено, що її колишній чоловік дуже ретельно готувався до вбивства: вивчав розпорядок дня Катерини, пересування по місту та навіть слухав телефонні розмови. Робив це через програму на планшеті. На злочин одягнув спортивну куртку з капюшоном, аби потім його не змогли упізнати на камерах спостереження. Але кілька камер таки зафіксували обличчя зловмисника. Також було проведено понад 2 десятки експертиз, які доводять вину Ага-Огли. Його затримали 28 березня 2016-го року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це вже навіть не Чикаго: у власному будинку розстріляли подружжя підприємців

"У день вбивства він прибув в салон краси, яким керувала жінка, і чекав на неї неподалік. Зайшов слідом, поки в салоні нікого не було - з особливою жорстокістю завдав екс-дружині множинні поранення, переважно в область обличчя та шиї, які стали смертельними", - розповідають у столичній прокуратурі.

Мотивом вбивства вважають ревнощі та розподіл майна. Після злочину, щоб приховати докази і відвести від себе підозри, чоловік навіть придумав собі алібі. Його підтверджує і брат підозрюваного. Буцім у момент убивства Рустам купував продукти в іншій частині Києва.

Катерина і Рустам до одруження були знайомі близько 10 років. Розписалися, коли вона була на 8-му місяці вагітності. Чоловік за освітою економіст, закінчив Київський торгово-економічний університет ім. Гетьмана. Постійну роботу знайти не міг. За 8 місяців до вбивства подружжя розлучилося. Під час слідства відкрилася інформація, що в 1990-х Рустам був засуджений на 5 років, нібито за зґвалтування.

Автор: Facebook
  Три роки тривають суди у справі про вбивство  власниці столичного салону краси 36-річної Катерини Положай. Підозрюваний у злочині   колишній чоловік загиблої — Рустам Ага-Огли
Три роки тривають суди у справі про вбивство власниці столичного салону краси 36-річної Катерини Положай. Підозрюваний у злочині колишній чоловік загиблої — Рустам Ага-Огли

Опікунами дітей Катерини 14-річного Тимура та 9-річної Ельміри є її батьки. Діти гарно навчаються в школі, займаються спортом, танцями та музикою.

"Вони вдруге стали батьками. Вкладають душу в діток. Усі друзі, як можуть, підтримують родину – і морально, і фінансово", - розповідає подруга Світлана.

Автор: Facebook
  Опікунами дітей Катерини    -  Тимура та  Ельміри є   її батьки
Опікунами дітей Катерини - Тимура та Ельміри є її батьки

Рустама Ага-Огли можуть ув'язнити на 15 років або ж довічно.

13 березня минув рік із дня вбивства 42-річної Лілії Гордєєвої з Фастова на Київщині. На жінку напали поблизу дитячого садка. Вдарили 24 рази ножем. Підозрювані у замовленні вбивства та виконавці уже рік у СІЗО, однак справа досі не розглядається по-суті.

Зараз ви читаєте новину «Три роки судять вбивцю відомої стилістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути