вівторок, 31 липня 2012 17:02

Три працівника "Луганськводи" насмерть отруїлися каналізаційними газами

Три працівника "Луганськводи" насмерть отруїлися каналізаційними газами
Нещасний випадок стався під час робіт з вивантаження сирого осаду. Фото: avtopravda.com

У Луганську три працівники ТОВ "Луганськвода" сьогодні вранці насмерть отруїлися каналізаційними газами. Про це повідомила начальник відділу зв'язку зі ЗМІ територіального управління Держгірпромнагляду в Луганській області Анастасія Шуркаєва.

За її інформацією, нещасний випадок стався під час робіт з вивантаження сирого осаду на муловій станції очисної споруди. При цьому точний вік загиблих їй невідомий, вона зазначила, що одному з них було близько 60-ти років.

"Першим загинув машиніст насосної станції, який спустився в заглиблене приміщення машзалу і самостійно відкрив пристрій для проведення ревізії. Швидше за все, було мулове засмічення і перестав надходити мул при відкачці і, таким чином, працівник хотів перевірити, чому мул не надходить. Але він не мав права цього робити і грубо порушив інструкцію з охорони праці. Він повинен був викликати фахівців, які мають спеціальне обладнання, респіратори, одяг і мають право відкривати цей пристрій без шкоди для здоров'я", - сказала Шуркаєва.

Вона також зазначила, що чоловік отримав отруєння каналізаційними газами, але, незважаючи на погіршення самопочуття, встиг покликати на допомогу. Два оператора очисних споруд відгукнулися, спустилися до потерпілого, але також отруїлися.

"Люди не змогли вибратися на поверхню і загинули на місці. У цьому приміщенні була велика концентрація сірководню. Досить трохи дихнути для того, щоб втратити свідомість, що, власне, і сталося", - сказала Шуркаєва.

При цьому вона підкреслила, що на даний момент не можна точно сказати від чого загинули люди, від того, що задихнулися або від того, що захлинулися.

"Це встановить медекспертиза, оскільки, коли працівники втратили свідомість, вони впали у мулову рідину", - сказала Шуркаева.

Територіальне управління Держгірпромнагляду в Луганській області створило комісію з розслідування причин і обставин групового нещасного випадку.

Зараз ви читаєте новину «Три працівника "Луганськводи" насмерть отруїлися каналізаційними газами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути