Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2023 05:31

Трагедія на Одещині: загинули 22 пасажири риболовецького катера
5

17 жовтня 2015 року поблизу курортної Затоки на Одещині потонув катер "Іволга". Вийшов у море із 44 людьми на борту рибалити у шторм і перекинувся. 20 людей загинули і ще 2 зникли безвісти. Слідчі довели, що максимально дозволена кількість пасажирів на судні була перевищена утричі.

5 років тому 17 жовтня поблизу курортної Затоки на Одещині   потонув   катер "Іволга" із 44 людьми на борту.  20      загинули і ще 2 зникли безвісти
Фото: tsn.ua
5 років тому 17 жовтня поблизу курортної Затоки на Одещині   потонув   катер "Іволга" із 44 людьми на борту.  20      загинули і ще 2 зникли безвісти
5 років тому 17 жовтня поблизу курортної Затоки на Одещині   потонув   катер "Іволга" із 44 людьми на борту.  20      загинули і ще 2 зникли безвісти
Капітала «Івроги»  Олександра Книшова  затримали одразу після трагедії. У слідчому ізоляторі він провів 4 роки.  Торік його засудили до 9 років, 8 з яких він відбув за "законом Савченко"
За рік після трагедії в Затоці встановили меморіал загиблим на катері "Іволга"

"Встановлено 27 порушень пунктів, найголовніше – перевантаження. У зв'язку з тим, що катер "Іволга" може розміщувати лише 15 осіб. І порушення швидкісного режиму", – розповідала прокурор Світлана Кологрьова.

Врятуватися тоді вдалося лише половині людей. Андрій Пєтков – один із них. Вважає, трагедія сталася, бо капітан катера грубо знехтував правилами безпеки: не провів інструктаж і не видав усім жилети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан "Іволги" не зміг протверезіти до наступного ранку - Саакашвілі

Капітала "Іволги" Олександра Книшова затримали одразу після трагедії. У слідчому ізоляторі він провів 4 роки. Прокуратура вимагала для обвинувачуваного 10 років за в'язниці. Торік у жовтні суд оголосив йому вирок – 9 років за ґратами. На думку адвокатів обвинувачуваного, згідно з "законом Савченко", де один день перебування в СІЗО дорівнює двом дням в'язниці, їхній підзахисний вже відбув 8 років покарання. Свою вину він визнав. І уже має вийти на свободу.

"Він потрапив під "закон Савченко". Ми дуже засмучені, тому що вважаємо, що 4 роки перебувати в СІЗО – це не те покарання, яке він повинен понести. 22 людини загинуло", – казала торік під будівлею суду донька загиблого на судні Надія Русанова.

Під час проголошення вироку суддя пояснив: утримався від максимального покарання, адже вихід судна у шторм допустила ціла низка служб і жодна з них досі не покарана.

За рік після трагедії в Затоці встановили меморіал загиблим на катері "Іволга". Пам'ятник складається з 2 гранітних плит, на яких викарбувані імена всіх загиблих і зниклих безвісти того трагічного дня. Уряд виділив сім'ям загиблих по 150 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія на Одещині: загинули 22 пасажири риболовецького катера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути