вівторок, 20 жовтня 2015 15:47

Капітан "Іволги" не зміг протверезіти до наступного ранку - Саакашвілі

Капітан "Іволги" не зміг протверезіти до наступного ранку - Саакашвілі
Фото: vesti-ukr.com

На катері "Іволга", який перекинувся в Одеській області, були порушені правила техніки безпеки, зокрема, рятувальних засобів було менше, ніж пасажирів.

Про це повідомив одеський губернатор Михайло Саакашвілі, передає "Гордон".

"Було перевантаження катера в 3-4 рази. Не було списку пасажирів, ніхто до пуття нічого не знав. Чому? Тому що ніхто нічого не реєструє. Всі служби, які повинні займатися контролем суден, швидше за все, беруть гроші і закривають очі на порушення, або ж лінуються перевіряти. У будь-якому разі, на "Іволзі" були порушені всі правила безпеки. Було рятувальних засобів всього на 12 осіб, а людей було близько 40. Коли вони вийшли в море, почало штормити - подія, що сталася, була практично неминучою", - зазначив глава області.

Він повідомив, що капітан катера був п'яний.

"Що говорити, якщо капітан судна, який повинен був відповідати за все, був настільки напідпитку, що не зміг протверезіти до наступного ранку. Те, що відбувалося на борту з п'янкою, це окрема історія, і це потрібно розслідувати", - сказав Саакашвілі.

На його думку, ставлення до техніки безпеки на суднах в Одеській області має стати іншим.

"Потрібно все міняти, тому що у нас в наступному році буде в два рази більше туристів і такі катастрофи можуть траплятися набагато частіше", - підкреслив губернатор.

Нагадаємо, 17 жовтня в акваторії Чорного моря у Затоці перекинувся прогулянковий катер "Іволга", внаслідок чого загинули 16 людей. Пошуки можливих жертв продовжуються. Капітана судна взяли під варту.

Зараз ви читаєте новину «Капітан "Іволги" не зміг протверезіти до наступного ранку - Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути