четвер, 24 січня 2019 18:26

Тітушки з московським попом напали на парафіян УПЦ

Тітушки з московським попом напали на парафіян УПЦ
На Вінничині місцевий священик РПЦ привів з собою близько 150 "тітушок". Вони влаштували бійку під час зборів парафіян, на яких вирішувалося питання щодо переходу місцевої парафії до ПЦУ. Фото - скріншот із відео

У селі Писарівка на Вінничині місцевий священик Російської православної церкви привів із собою близько 150 тітушок.

Вони влаштували бійку під час зборів парафіян, на яких вирішувалося питання щодо переходу місцевої парафії до Православної церкви України, повідомляє Цензор.НЕТ.

Внаслідок бійки декілька ударів отримав сільський голова Дмитро Науменко та дільничний інспектор. На місце конфлікту викликали додатковий наряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни не пускають до церкви московського попа

Чи були учасники бійки спортсменами, поки невідомо. Однак міністр молоді та спорту Ігор Жданов попередив, що якщо будуть відомі факти участі атлетів у такого роду заходах, вони будуть покарані.

"Наполегливо попереджаю спортивні федерації, атлетів, тренерів, функціонерів: категорично неприйнятним є використання спортсменів для перешкоджання вільному політичному або релігійному волевиявленню громадян України. Такі хуліганські дії не лише порушують закон, але й грубо суперечать олімпійським цінностям. Свою категоричну оцінку таким діям даватиме як Міністерство внутрішніх справ, так і Міністерство молоді та спорту України. Якщо виявиться, що до подібних силових акцій причетні спортсмени збірних команд України, моя реакція як профільного міністра буде максимально жорсткою", – заявив Ігор Жданов.

На Вінниччині священики російської церкви в Україні завадили жителям села Лукашівка провести збори громади, привізши на них "заїжджих" парафіян із інших сіл.

Зараз ви читаєте новину «Тітушки з московським попом напали на парафіян УПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути