неділя, 08 січня 2023 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Терор окупантів на захоплених землях: Гайдай розкрив подробиці

Терор окупантів на захоплених землях: Гайдай розкрив подробиці
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про ситуацію на тимчасово захоплених територіях Луганщини. Фото: liga.net

На тимчасово захопленій частині Луганщини загарбники вимагають від місцевих жителів російський паспорт для видавання реєстраційних документів, номерних знаків і посвідчень водія.

Але з перереєстрацією транспортних засобів у так званій ЛНР особливо не квапляться. Поки що загарбники організували лише попередній запис. Про це в Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Але щоб навіть до цієї черги потрапити, а в майбутньому, можливо, й отримати вищеназвані папірці, охочі мають надати паспорт РФ", ‒ зазначив Гайдай.

За його словами, очікують на захоплених територіях і на кадрові чистки у зв'язку з оновленням законодавства про працю. Окупанти планують припинити дію трудових договорів із працівниками, евакуйованими після 30 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині сталася "бавовна" на магістральному газопроводі: подробиці

"Якщо евакуйований не вийшов на роботу через шість місяців з дня інформування роботодавцем про поновлення трудової діяльності, роботодавець може взагалі припинити трудові відносини. Як довести людині, евакуйовувалася вона чи сиділа вдома й ховалася від обстрілів, і що виїхала саме у жовтні, а не раніше, у підзаконних актах не вказано. А якщо примусово мобілізований за документами виявиться просто евакуйованим? Це розв'язує роботодавцю руки не тільки в полі скорочення штату, а й під час виплати поточної зарплати", ‒ пояснив Гайдай.

Таким чином, за його словами, росіяни доруйнують і без того хитку економіку. Гайдай також наводить слова одного з місцевих жителів, що характеризують рівень життя в окупації:

"Магазини працюють, але там все сильно дорого. Населення виносить майно з порожніх сусідніх будинків, бо це майже не карається".

Натомість загарбники зосередились на формуванні мережі госпіталів. У результаті на захоплених територіях майже не залишилося цивільних медичних закладів.

"В Антрациті закрився навіть пологовий будинок, звідки жінок вивезли до Луганська. Облаштовано там ще один госпіталь для військових РФ", ‒ повідомив Гайдай.

У лікарнях тимчасово окупованої Луганщини дедалі частіше відмовляють хворим місцевим жителям. У тому числі тим, хто у важкому стані. А "швидка допомога" виїжджає тільки на виклики військових РФ. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Неподалік від міста Щастя на Луганщині партизани підірвали залізничне полотно, яким користувались російські військові. Це залізничне сполучення використовується окупантами для транспортування військової техніки, особового складу та БК.

Зараз ви читаєте новину «Терор окупантів на захоплених землях: Гайдай розкрив подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути