Ексклюзиви
субота, 17 січня 2015 18:45

Терористи використовують дітей як інформаторів – боєць

Терористи використовують дітей як інформаторів – боєць
Микола Устименко Фото: gazeta.ua

Перемир'я на Донбасі – це все фікція. Терористи його використовують, щоб безкарно обстрілювати українські позиції. Так вважає доброволець батальйону "Волинь" Микола Устименко. На Полтавщину прибув у короткотермінову відпустку.

Говорить, що про цинізм дій ватажків сепаратистів свідчить те, що вони взяли за моду використовувати як інформаторів дітей. Їх підсилали до військових ЗСУ, щоб вивідати інформацію.

"Приходить такий: "Дай дядя згущонку чи шоколадку, дай цукерки". А насправді може бути інформатором. І дивиться де що стоїть, де що робиться. Тому ми намагалися дітей до себе не підпускати. У села, біля яких стояли, в окремі дні вивозили тушонку, згущонку, хліб і вже у селі роздавали. А до себе місцевих не підпускали", - розповідає Микола Устименко.

Пояснює, перемир'я, щоб зібратися із силами, нам потрібне. Але не так тупо, як його роблять. Відтіля стріляють, а українці мають зберігати режим тиші.

"Але ж що це за перемир'я таке? То ж бувало, що й дурили своє начальство, коли денеерівці вже зовсім обнагліють. І починали огризатися. Вони ж розраховують, що ми не стрілятимемо і їздять вольяжно, підгонять "Гради", щоб нас накрити. То що ж це за режим тиші? Нас б'ють, а ми що, маємо мовчати? Тож хитрували перед своїми штабами і давали відсіч", – пояснює доброволець.

Зараз ви читаєте новину «Терористи використовують дітей як інформаторів – боєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути