Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2015 19:55

Терористи "ДНР" почали тікати зі своїх позицій у Дебальцевому — прес-центр АТО

Терористи "ДНР" почали тікати зі своїх позицій у Дебальцевому — прес-центр АТО

Сьогодні, 26 серпня з опівночі і до 18 години, ситуація в зоні АТО залишалася стабільною.

"Російсько-терористичні угруповання, намагаючись втягнути наші війська у більш активну фазу бойового протистояння, продовжували обстріли українських позицій здебільшого зі стрілецького озброєння. Також упродовж доби були зафіксовані випадки застосування зброї, калібр якої перевищує 100 міліметрів", - повідомляє прес-центр АТО.

"Так, неподалік Донецька близько опівночі, по українських позиціях в Опитному бойовики вели вогонь зі 122-міліметрової артилерії, танку та 120 міліметрових мінометів. А майже о 2 дня, продовжуючи тактику "випаленої землі", окупанти з мінометів калібру 120 міліметрів били по цивільних будинках у Красногорівці", - кажуть у прес-центрі.

На Артемівському напрямку близько опівночі під вогонь 152-міліметрової артилерії ворога потрапили українські підрозділи у селищі Зайцеве. А о 13.10 зі 122-міліметрової артилерії, та о 14.25 з мінометів калібру 120 міліметрів, злочинці обстріляли сил АТО в Луганському.

"Водночас, за нашими оперативними даними, серед особового складу незаконних збройних формувань постійно виникають фінансові протиріччя, зростає невдоволення діями керівництва, яка призводить до вживання спиртних напоїв, та масового дезертирства. Так нещодавно, бойовики 12 батальйону територіальної оборони так званої "ДНР", самовільно залишили позиції в районі Дебальцеве і повернулися додому. Основним аргументом, обдурених російською пропагандою чоловіків, було небажання марно гинути за незрозумілі ідеали і чужі гроші," - підкреслили в прес-центрі.

Зараз ви читаєте новину «Терористи "ДНР" почали тікати зі своїх позицій у Дебальцевому — прес-центр АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути