вівторок, 13 грудня 2011 18:26

Теракт у Бельгії: злочинець діяв самостійно, число жертв зростає
7

Фото: Фото: Reuters

Кількість загиблих в результаті теракту в бельгійському Льєжі досягла чотирьох осіб, одним з яких був сам терорист. Ним виявився 32-річний бельгієць на ім'я Нордін Амрані.

Раніше повідомлялося, що нападників було троє, однак згодом дані були уточнені - Амрані діяв один. Неподалік від місця події поліція виявила його автомобіль.

Злочинець відкрив стрілянину вдень 13 грудня в центрі Льєжа, на автобусній зупинці на площі Сен-Ламбер. Він був озброєний ручними гранатами і автоматом Калашникова, з якого відкрив вогонь по натовпу людей. Потім чоловік, ймовірно, підірвався на гранаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брейвіку дозволили вмикати телевізор

В результаті події постраждали, за останніми даними, 64 людини, багато з яких госпіталізовано з осколковими пораненнями. Постраждалі були доставлені в шість лікарень, майже половина з яких, 28 осіб, опинилися в одній з них. З цих 28 більшості від 17 до 20 років.

За даними видання, у Амрані було кримінальне минуле - три роки тому він був засуджений до 58 місяців в'язниці за незаконне зберігання зброї та вирощування марихуани.

Подробиці того, що сталося, до кінця неясні. Проте представник Міністерства внутрішніх справ Бельгії заявив, що дії Амрані не можна віднести до тероризму.

Зараз ви читаєте новину «Теракт у Бельгії: злочинець діяв самостійно, число жертв зростає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути