субота, 10 вересня 2022 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Танки і артилерія: росіяни масовано обстріляли міста і села на декількох напрямках

Танки і артилерія: росіяни масовано обстріляли міста і села на декількох напрямках
Російські загарбники продовжують обстрілювати мирні міста і села України. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники продовжують обстрілювати мирні міста і села України.

Зокрема, на Сіверському напрямку ворог завдав авіаударів по об'єктах цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Славгород і Велика Писарівка Сумської області. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні 10 вересня.

"На інших напрямках російські окупанти обстріляли військову та цивільну інфраструктуру із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії. На Харківському напрямку – в районах населених пунктів Дмитрівка, Прудянка, Золочів, Соснівка, Дуванка, Уди, Липці, Перемога, Момотове, Борщова", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Двіжує і навалює" - показали генерала ЗСУ, який керує контрнаступом на сході

Загалом, на окремих напрямках українські воїни вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Звільнили або взяли під контроль понад 30 населених пунктів, які були тимчасово захоплені російськими окупантами у Харківській області.

На звільнених територіях громади повертаються до життя. Розміновують місцевість. Підрозділи Нацгвардії проводять стабілізаційні заходи. Відновлено роботу Нацполіції. Місцевим надається вся можлива допомога, адже окупанти залишили після себе знищену інфраструктуру, зруйновані будинки мирних громадян та купи металобрухту.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

8 вересня Генштаб ЗСУ повідомив, що українські військові звільнили понад 20 населених пунктів на Харківському напрямку. Назви пунктів не розголошують.

У соцмережах з'явилося відео з українським прапором, що майорить над Балаклією.

Пізніше президент Володимир Зеленський поширив відео, у якому воїни зі спеціального підрозділу Головного управління розвідки Kraken передають вітання з міста. І звітують президенту й головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, що наказ виконали, місто звільнене від окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Танки і артилерія: росіяни масовано обстріляли міста і села на декількох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути