пʼятниця, 06 грудня 2019 16:58

Такого жаху за 15 років не бачив: рятувальники розповіли про пожежу в коледжі

Під час пожежі в Одеському коледжі на Троїцькій, 25 постраждали 7 рятувальників.

На 4-х із них обрушилися сходи всередині будівлі. Командир відділення Сергій Шатохін у вкрай важкому стані, у нього діагностовано обширна черепно-мозкова травма.

Як розповів Володимир Крижанівський, заступник начальника 7-ї пожежної частини Одеси, він із трьома іншими колегами увійшов в палаючу будівлю на зміну тим, у кого закінчився кисень в апараті для захисту органів дихання. Встигли піднятися лише на 2-й поверх, як на них полетіли сходові прольоти з трьох поверхів.

Автор: od-news.com
  Постраждалий  Володимир Крижанівський, заступник начальника 7-ї пожежної частини   Одеси
Постраждалий Володимир Крижанівський, заступник начальника 7-ї пожежної частини Одеси

"Ми не дійшли до людей. Нас завалило і ми опинилися під завалами. Наскільки я знаю, потерпілих рятували вже хлопці з двору. Усередині криків про допомогу ми не чули", - розповів Володимир, передає od-news.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в Одесі: розшукали зниклу 18-річну дівчину

Додав, за 15 років служби такої страшної пожежі йому бачити не доводилося. У будівлі були люди, і дуже багато приміщень охоплено вогнем.

Ще один потерпілий рятувальник - Артем Щербаков. У п'ятницю, 6 грудня, його перевели в Одеський військовий госпіталь, повідомив у Facebook його керівник Андрій Танцюра.

Автор: facebook.com/Андрій Танцюра
  Потерпілий рятувальник   Артем  Щербаков
Потерпілий рятувальник Артем Щербаков

"Він зробив один крок назад за секунду, як звалився перед ним весь сходовий проліт. Крок ціною в життя! Артем в реанімації і поруч його половинка Олена, а вдома чекають улюблені син і донька. Ситуація непроста, перелом кісток тазу, пошкоджені ноги, але головне, що живий! Наші лікарі зроблять все, щоб якомога швидше наш герой повернувся в стрій" , - написав він.

Надії на те, що в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу залишаються ті, хто вижив – немає. Рятувальники продовжують розбирати завали на згарищі і шукати тіла.

Зараз ви читаєте новину «Такого жаху за 15 років не бачив: рятувальники розповіли про пожежу в коледжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути