вівторок, 10 липня 2018 19:11

Табір, де отруїлися діти, закрили

Табір, де отруїлися діти, закрили
Київська обласна адміністрація достроково закриває зміну у дитячому таборі "Славутич", де отруїлися 12 дітей. Фото - camps.co.ua

Київська обласна адміністрація достроково закриває зміну у дитячому таборі "Славутич", що в селі Циблі, де отруїлися 12 дітей. Там виявили низку системних порушень та зловживань, заявив голова КОДА Олександр Горган.

"Сьогодні відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій, де заслуховували інформацію щодо табору. За її результатами ми ухвалили рішення достроково закрити зміну, бо там виявлено низку системних посадових порушень і зловживань. 11 липня усі діти мають роз'їхатися. Зміна закривається", - наголосив він, передає "Українська правда".

За словами Горгана, заклад зможе прийняти нову зміну дітей тільки після того, як пройде повторну перевірку. Кишкова паличка, стафілокок та патогенна флора - усе це виявили експерти у відібраних зразках з табору, де минулого тижня отруїлися діти. Висновок опублікувала Держпродспоживслужба. Одна дівчинка і досі перебуває у лікарні, у стабільно важкому стані.

"Ми не даємо заїзд до того часу, поки не буде проведено повторне лабораторне дослідження і не будуть отримані результати, які дозволять визнати заклад придатним для приймання дітей. У харчоблоці табору виявили бактерії групи кишкової палички, патогенний стафілокок та патогенну флору. Це було знайдено на посуді, на кранах, на раковинах. Ми маємо всі підстави вважати, що наявність цієї флори спричинила масове отруєння", - зазначив очільник Київщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масове отруєння дітей зафіксували ще в одному таборі під Києвом

Окрім цього посадовець нагадав, що до хворих дітей не пускали медиків.

"1 числа діти були отруєні і 3 числа – через дві доби – по-перше, дітей певний час взагалі не лікували, на них просто не звертали уваги, і дитинка, яка зараз дуже хвора, вона була у хворобливо-сонливому стані, вона весь час втрачала вагу і скочувалась до важкого стану. Потім цих дітей невірно лікували – убили навіть їхню природну флору, а не тільки патогенну, що ще може мати дуже складні наслідки у майбутньому. Потім був момент, коли мати телефонувала уже всім, кому могла, і навіть викликала екстрену медичну допомогу, а екстрена меддопомога відмовила в приїзді", - розповів він.

Горган також зауважив, що "швидку" прислали лише тоді, коли головлікарю зателефонував заступник прокурора району, проте навіть після цього лікарів не пропустила на територію табору людина, яка суміщає дві посади.

"Він начальник медчастини цього табору і він же сам заступник головного лікаря і відповідає за екстрену меддопомогу у районі", - сказав очільник КОДА.

У 12 дітей в таборі "Славутич" на Київщині діагностували розлад шлунково-кишкового тракту і помістили до медичного ізолятора табору. Всі вони є вихованцями спортивної школи Дерюгіних, які прибули, щоб готуватися до змагань. Найбільше постраждала 8-річна дівчинка. Вона перебуває у тяжкому стані, лікарі "Охматдиту" борються за її життя За даними Держспоживслужби, у госпіталізованої у важкому стані дівчинки попередній діагноз "енцефаліт". Триває розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Табір, де отруїлися діти, закрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути