вівторок, 26 листопада 2013 10:47

Сина прокурора, який на смерть збив електромонтера, відпустили "під чесне слово" - ЗМІ

Сина прокурора, який на смерть збив електромонтера, відпустили "під чесне слово" - ЗМІ

Дмитро Колесник, син прокурора Горлівки, колишній працівник облпрокуратури, який 17 листопада задавив на своєму "Пежо" електромонтера Дениса Малигонова, буде чекати суду на волі.

Донецький суд обрав йому запобіжний захід - особисте зобов'язання, тобто зобов'язання виконувати покладені на нього судом обов'язки (ст.179 КПК). Про це стало відомо з джерел у правоохоронних органах.

Особисте зобов'язання як запобіжний захід з'явилося в новому Кримінально-процесуальному кодексі і є видозміною підпискою про невиїзд.

У число таких обов'язків (на вибір судді) може, зокрема, входити: прибувати до суду або іншого органу держвлади на першу вимогу; прибувати до визначеної службової особи із встановленою періодичністю; не відлучатися з населеного пункту за місцем реєстрації; пройти курс лікування від наркотичної або алкогольної залежності; докласти зусиль до пошуку роботи або навчання, носити електронний засіб контролю (браслет). Які з цих обов'язків покладено на Колесника - не відомо.

Свідки нічної аварії наполягають, що Колесник був у неадекватному стані, швидше за все, п'яний. Але сам винуватець ДТП заявив, що був тверезий і мчав за ліками для своєї п'ятимісячної дитини.

Батьки Дениса Малигонова бояться, що Колесник, має зв'язки в прокуратурі, залишиться безкарним і пишуть скарги на ім'я президента та генпрокурора країни.

Зараз ви читаєте новину «Сина прокурора, який на смерть збив електромонтера, відпустили "під чесне слово" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути