Ексклюзиви
понеділок, 10 травня 2021 02:52

Святкування Дня Перемоги в Україні: поліція відкрила 13 кримінальних проваджень

Святкування Дня Перемоги в Україні: поліція відкрила 13 кримінальних проваджень
Протоколи складалися в основному за дрібне хуліганство, носіння георгіївської стрічки і порушення карантину. Фото: Нацполіція

На території України відбувся 721 захід з нагоди відзначення 76-ї річниці перемоги над нацизмом. Участь у них взяли понад 54 000 осіб.

Загалом до поліції надійшло 61 повідомлення про можливі порушення. Більшість із них стосувалися використання забороненої символіки. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Поліція за фактом порушень на акціях до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні завела 13 кримінальних справ. В основному за заборонену символіку. Так, 11 кримінальних справ відкрили за статтею "виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки" – 4 в Запорізькій області, по 2 в Закарпатській і Сумській, по 1 в Луганській, Одеській і Миколаївській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УІНП створив відео про міфи Дня перемоги

Також відкрито справу за статтею "наруга над могилою" у Львівській області і ще одну справу за статтею "опір працівнику правоохоронного органу" в Миколаївській області.
Протоколи складалися в основному за дрібне хуліганство, носіння георгіївської стрічки і порушення карантину.

9 травня правопорядок в Україні забезпечували понад 12,5 тисяч правоохоронців. Особлива увага приділялася карантинним заходам. Також 9 травня в Україні було заплановано проведення 667 заходів, за участі понад 66,9 тисяч осіб і велика кількість автопробігів.

Зараз ви читаєте новину «Святкування Дня Перемоги в Україні: поліція відкрила 13 кримінальних проваджень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути