середа, 07 березня 2018 13:31

Священик Московського патріархату віз у Росію $65 тис.

Священик Московського патріархату віз у Росію $65 тис.
Іподиякон настоятеля Києво-Печерської лаври Серафим Никитюк намагався нелегально вивезти в Росію $65 тис. Фото -  "Релігійна правда"

Іподиякона настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла – Серафима Никитюка затримали на Сумщині.

Намагався нелегально перевезти $65 тис. до Росії. Про це пише "Релігійна правда" з посиланням на джерело в духовенстві УПЦ МП.

За інформацією видання, іподиякон діяв нібито за вказівкою керівництва, гроші отримав у церковній лавці, аби доправити до Москви. Хоча сам клірик стверджує: збирався закупити церковні товари.

Під час митного оформлення, церковнослужителю було запропоновано письмово задекларувати валюту, товари та предмети, які він переміщує з собою через митний кордон України. Громадянин вніс до декларації дані про переміщення ручної поклажі та валюти в сумі лише €70.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик благословляє в інтернеті

"При подальшому митному контролі, а саме огляді валізи з особистими речами, виявлено грошові кошти, загорнуті в чорний пакунок. Загальна сума переміщуваних коштів склала $65 тис.", – зазначили в Головному управлінні ДФС у Сумській області.

Настоятель незаконно збудованого храму УПЦ Московського патріархату у Бродах на Львівщині зі своїми парафіянами напав на знімальну групу програми "Правда. Розслідування".

Зараз ви читаєте новину «Священик Московського патріархату віз у Росію $65 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути