Ексклюзиви
субота, 06 березня 2021 17:24

Швидкість різко впала: повідомили версії аварії з українським автобусом у Польщі
5

Три жінки і два чоловіка загинули в результаті аварії автобуса в Польщі. Скалічився 41 пасажир. У лікарнях залишається 29, 14 – у важкому стані. 29 людина. На місці аварії вдалося встановити дані трьох загиблих. У них були з собою документи. Ще 2 загиблих жінки залишаються не упізнані.

Огляд місця події і самого автобуса вже завершено. Відомо, що в автобусі їхали 57 людей, з них 2 водії. Цю інформацію перевіряє прокуратура. Оскільки в списку пасажирів вказано 54. Також вивчаються всі можливі версії трагедії. Про це під час пресконференції повідомила заступник районного прокурора Перемишля Беата Старжецкая.

У Польщі розбився автобус з українцями. 5 загинули, ще 41 - госпіталізували
Фото: Agencja Gazeta / Patryk Ogorzalek
У Польщі розбився автобус з українцями. 5 загинули, ще 41 - госпіталізували
У Польщі розбився автобус з українцями. 5 загинули, ще 41 - госпіталізували
У Польщі розбився автобус з українцями. 5 загинули, ще 41 - госпіталізували
У Польщі розбився автобус з українцями. 5 загинули, ще 41 - госпіталізували

"Беруться до уваги різні слідчі версії, в тому числі навмисна або ненавмисна аварія з вини водія. Це могло бути наслідком його необережності або засинання за кермом, неправильного або пізнього маневру, щоб повернути. На даний момент жодна з цих версій не може бути виключена або однозначно підтверджена. Ми їх всі перевіряємо", - розповіла Стержецкая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люди кричали і кликали на допомогу" - що розповіли постраждалі у ДТП в Польщі українці

Крім того, прокуратура також перевіряє, чи могла аварія статися через технічного стану автобуса. Тахограф показує, що водій автобуса їхав зі швидкістю 96-97 км/год перед аварією. Але незадовго до аварії швидкість впала з 95 до 45 км/год.

Обидва водії були тверезими. Наркотичних речовин у крові також не виявили. Також було встановлено, що за останні 2 год. 45 хв водії не змінювалися.

Допити свідків, стан здоров'я яких дозволяє, тривають. Другий водій, який сидів поруч, вже покинув лікарню. Найближчим часом прокуратура запланувала процесуальні дії за його участі.

Аварія сталася близько 23.50 5 березня біля міста Ярослав у Польщі. Водій автобуса Познань-Херсон не впорався з кермуванням, пробив огорожу, злетів з естакади на узбіччя й перекинувся. У салоні перебувало 57 громадян України, серед яких двоє - водії. Загинули 5 людей. 41 отримали травми, п'ятеро із них у критичному стані. На виклик про аварію виїжджали близько 100 рятувальників, пожежників, поліцейських, медиків. Постраждалих транспортували, зокрема, і двома гелікоптерами.

Зараз ви читаєте новину «Швидкість різко впала: повідомили версії аварії з українським автобусом у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути