субота, 14 серпня 2021 20:20

Сутички біля Офісу президента: розпочали кримінальне провадження

Сутички біля Офісу президента: розпочали кримінальне провадження
В МВС кажуть, що бійку спровокували мітингувальники. Фото: Національна поліція

Розпочали кримінальне провадження за фактом нападу на поліцейських біля Офісу президента.

14 серпня на Банковій між представниками "Національного корпусу" та силовиками сталися сутички. Вісім поліцейських отримали опіки очей. Декілька нацгвардійців були травмовані, написав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у Facebook.

Він заявив, що безлад спровокували мітингувальники. Вони відмовилися проходити поверхневу перевірку на предмет відсутності зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Травми й опіки очей: у сутичці під ОП постраждали поліцейські

"Замість того, щоб виконати законні вимоги поліції, почали проривати кордони правоохоронців, в результаті чого вісім правоохоронців отримали травми та опіки. Звертаю увагу, що кожен, хто пройшов би поверхневу перевірку, був би допущений до площі перед Офісом президента. Про це завчасно були попереджені мітингувальники. За фактом нанесення тілесних ушкоджень співробітникам поліції розпочато кримінальне провадження. Винні особи будуть притягнені до відповідальності", - сказав Монастирський.

"Національний корпус" влаштував мітинг під Офісом президента. Вимагає відмовитися від імплементації "формули Штайнмайера" в українське законодавство і відновлення подачі води в Крим. Біля Офісу президента почались сутички з поліцією. Почались після того, як активістам заборонили проносити шини під будівлю Офісу президента. У правоохоронців полетіла бруківка, силовики застосували сльозогінний газ.

Зараз ви читаєте новину «Сутички біля Офісу президента: розпочали кримінальне провадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути