Ексклюзиви
понеділок, 18 січня 2021 07:16

Судно пішло на дно за 5 хв: врятовані з Arvin українські моряки розповіли про аварію

Судно пішло на дно за 5 хв: врятовані з Arvin українські моряки розповіли про аварію
Суховантажне судно Arvin затонуло біля берегів турецької провінції Бартин. 5 українських моряків урятували. Фото: Анадолу

Суховантажне судно Arvin, з якого врятувалися 5 українських моряків, затонуло біля берегів турецької провінції Бартин приблизно за 5 хвилин.

Через складні погодні умови судно не рухалося за маршрутом, а стояло на якорі, за словами врятованих моряків. Екіпаж розраховував, що хвилі максимально сягатимуть від 3,5 до 4 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа судна "Арвін": моряк розкрив причину аварії

"Вітер почав набирати силу з 11:00-11:30, хвилі досягали 6 метрів. На кораблі почули хруст, тоді було оголошено сигнал тривоги. Сигнал про те, що судно тоне, відправили о 12:20. Судно затонуло швидко", - розповіли врятовані моряки, передає Укрінформ.

Зазначається, що для декого з моряків цей рейс був першим. Однак були й ті, хто працював на цьому судні вже кілька контрактів. Приміром, третій механік ходив на цьому судні 7 років.

Удень 17 січня біля узбережжя Чорного моря на півночі Туреччини затонуло суховантажне судно Arvin, яке прямувало до болгарського міста Бургас. Один моряк загинув, п'ятьох ще розшукують. За даними посольства України в Туреччині, врятуватися вдалося одному російському та п'ятьом українським морякам, зокрема Генадію Кравченку, Владиславу Затерці, Олександру Перкати, Віталю Мережку та Віталію Качнуру. Нині вони перебувають у державній лікарні міста Бартин.

Зараз ви читаєте новину «Судно пішло на дно за 5 хв: врятовані з Arvin українські моряки розповіли про аварію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути