вівторок, 01 січня 2019 12:59

Суд скасував вирок акушеру, який дозволив померти немовляті

Суд скасував вирок акушеру, який дозволив померти немовляті
Суд скасував вирок Львівського акушера Олега Данкова. Фото: Dyvys

Вирок відомого львівського акушер-гінеколога Олега Данкова, якого засудили до року тюрьми через смерть новонародженої дитини, скасувала колегія суддів Львівського апеляційного суду.

Олег Данков працював завідувачем пологового відділення 3-ї міської клінічної лікарні. У 2014 році медик особисто приймав пологи у пологовому будинку на вул. Раппопорта і через його недбалість новонароджена дитина померла. Шевченківський райсуд Львова визнав Данкова винним у неналежному виконанні службових обов'язків, що спричинили смерть дитини, і засудили до року тюрми, зобов'язавши виплатити батькам померлої дитини 350 тис. грн. Про це пише Zaxid.net.

Проте Данков оскаржив рішення суду і в результаті Львівський апеляційний суд ухвалив скасувати вирок Шевченківського райсуду Львова та призначити новий судовий розгляд.

У апеляції Данков навів низку причин, чому вироку суду треба скасувати. Зокрема, на його думку, звукозаписи судового засідання, де проводились допити кількох свідків, неможливо прослухати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1-місячне немовля померло від переохолодження

"Також (Олег Данков) вказує на наявну у оскаржуваному вироку невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження, оскільки місцевий суд ухвалюючи вирок виходив не з доказів досліджених у судовому засіданні, а з доказів, які сам вигадав у нарадчій кімнаті", – йдеться в ухвалі апеляційного суду.

Водночас батьки померлої дитини, Мар'яна Павлик та Остап Пудляк, а також прокурор виступали проти скасування вироку суду першої інстанції. Однак апеляційний суд ухвалив призначити повторний розгляд справи. Крім того, ухвала про скасування вироку є остаточною, оскаржити її не можна.

У селі Ангелівка на Тернопільщині померло 2-місячне немовля 5 грудня. Дитина не прокинулася після сну.

Зараз ви читаєте новину «Суд скасував вирок акушеру, який дозволив померти немовляті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути