середа, 17 жовтня 2018 09:20

Суд над Зайцевою: адвокат потерпілих повідомила про чергову проблему

Суд над Зайцевою: адвокат потерпілих повідомила про чергову проблему
Представники компанії Lexus в Україні не зможуть допомогти встановити швидкість руху авто фігурантки смертельної ДТП на Сумській у Харкові Олени Зайцевої. Фото - Народна Правда

Представники компанії Lexus в Україні не зможуть допомогти встановити швидкість руху авто фігурантки смертельної ДТП на вулиці Сумській у Харкові Олени Зайцевої. Пояснили – не мають такої технічної можливості. Про це написала адвокат Лариса Матвєєва в Facebook, опублікувавши офіційну відповідь Lexus в Україні.

Юрист звернулася до Lexus із проханням встановити швидкість під час спрацьовування подушок безпеки і за 5 секунд до цього.

"Ми сподівалися отримати додаткову інформацію, більш детально проаналізувавши дані комп'ютера "Лексуса". За допомогою сторонніх фахівців підготували запит офіційному представнику в Україні та отримали відповідь, що допомогти нам, по суті, нічим не можуть", - написала Матвєєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це клоунада" - потерпілі не вірять у хворобу Зайцевої

Вона пояснила, що швидкість руху та інші дані до аварії повинні бути записані в пам'ять комп'ютера.

"Отримання цих даних вирішило б питання зі швидкістю руху саме в конкретний момент - у момент спрацювання подушок безпеки, тобто була прив'язка до події та до часу. Але "Лексус" відповів, що такої технічної можливості у них немає, оскільки обладнання, що необхідне для такої діагностики, до України начебто не завозилося", - зазначила адвокат.

Напередодні, 16 жовтня, у Київському райсуді Харкова мало відбутися засідання у справі масштабної ДТП на вулиці Сумській. Проте обвинувачена Олена Зайцева раптово поскаржилася на здоров'я і не змогла дійти з конвойної кімнати до зали суду. Їй викликали "швидку". Засідання перенесли на 24 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Зайцевою: адвокат потерпілих повідомила про чергову проблему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути