Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2024 19:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Країни Балтії створять спільну лінію оборони на кордоні з Росією та Білоруссю

Країни Балтії створять спільну лінію оборони на кордоні з Росією та Білоруссю
Міністри оборони Естонії (Ханно Певкур), Латвії (Андріс Спрудс) та Литви (Арвідас Анушаускас) схвалили створення спільної балтійської оборонної зони на кордоні Росії та Білорусі. Фото: mod.gov.lv

Міністри оборони Естонії (Ханно Певкур), Латвії (Андріс Спрудс) та Литви (Арвідас Анушаускас) схвалили створення спільної балтійської оборонної зони на кордоні Росії та Білорусі.

Найближчими роками ці країни створять на своїх кордонах оборонну зону, що складається з різних оборонних об'єктів, метою яких є стримування і, за необхідності, захист від військової загрози. Про це повідомляє пресслужба Міноборони Латвії.

Елементи оборони будуть розкидані по ландшафту з урахуванням результатів аналізу противника і навколишнього середовища, а також плану бою підрозділів сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адмірал НАТО попередив про неминучість війни з РФ

Міністри оборони Естонії та Латвії також підписали угоду про співпрацю щодо забезпечення повітряної безпеки НАТО з авіабази Лієлварде в Латвії, поки злітно-посадкова смуга на авіабазі Емарі перебуває на ремонті.

Готуючись до саміту НАТО у Вашингтоні, міністри оборони країн Балтії під час зустрічі висловили одностайну підтримку вступу України до НАТО та Євросоюзу, а також додатково наголосили на необхідності цілеспрямованого посилення протиповітряної оборони НАТО в регіоні.

Три країни Балтії підтвердили свою рішучість посилити підтримку України через коаліції та спільно працювати щодо розвитку таких коаліцій. Також буде продовжено навчання українських військових.

Таблоїд Bild нещодавно написав про нібито таємний документ міністерства оборони ФРН, у якому міститься припущення про ескалацію між НАТО і РФ у лютому цього року і зіткнення у 2025 році з російськими військами у районі країн Балтії.

Bild написав, що цей сценарій є легендою навчань НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Країни Балтії створять спільну лінію оборони на кордоні з Росією та Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути