Ексклюзиви
вівторок, 19 березня 2013 16:58

Столичний художник заявляє, що шахраї у нього видурили квартиру у центрі міста

Сьогодні, 19 березня, виконавча служба втретє намагались виселити художника, 55-річного Олексія Попондопуло. За рішенням суду чоловік підтвердив продаж своєї квартири. Проте сам художник стверджує, що квартиру нікому не продавав. І заявляє, що покінчить життям самогубством у разі примусового виселення. Чоловік дізнався про те, що його квартира продана ще 5 з половиною років тому, коли звернувся до БТІ.

"Квартиру продали по документах з ксерокопіями. Всі оригінали документів на квартиру були і досі у мене. Маю платіжки за квартиру", - пояснює чоловік.

Близько десяти років Олексій Попондопуло працює художником у переході на Майдані Незалежності. Малює портрети. Живе у однокімнатній квартирі у центрі столиці за адресою вулиця Стрілецька, 4. Його квартира розташована на першому поверсі. Елітне житло чоловік придбав у 2003 році за 50 тисяч доларів.

"З цієї квартири я нікуди не піду, бо вона моя. Це не справедливо. Будуть ламати двері, я просто тут повішусь", - розповів Олексій Миколайович.

У 2011 художник вирішив обміняти квартиру на дешевшу. Планував розрахуватися з боргами тими грошима, що залишилися б від обміняної квартири. Допомогти продати житло попросив свого кума Андрія Потопальського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький шахрай фотографувався із жертвами

"У березні 2011 року я впав і зламав таз у двох місцях. Чотири місяці пролежав у ліжку не встаючи, а ще чотири місяці стрибав по квартирі на милицях і з паличкою. У мене вісім місяців не спадала температура. Потрібно було віддячити сусідів і друзів, що допомагали і купували мені ліки", - розповів Олексій.

Андрій підтверджує, що всі ці роки платіжки за комунальні послуги приходили на ім'я Олексія.

"Він попросив мене, щоб я найняв брокера і допоміг йому продати квартиру. Тоді ми дізнались, що квартира продана. Ми спочатку у це не повірили і подумали, що це помилка у БТІ. Виявляється, квартира була продана без відома власника. Вони показують розписку з якої видно, що той, хто писав її, був чи не в розумі, чи нетверезий. А ксерокопію робила людина, яка зараз перебуває у розшуку за квартирні махінації. Більш того, нібито нова хазяйка квартири живе через один будинок з тією людиною, яка вчиняла ці дії", - розповів Андрій Потопальський.

Раніше художник жив у двокімнатній на метро Лук'янівка з дружиною та сином.

"Його запримітили шахраї, коли він розлучався з дружиною і міняв квартири. Саме тоді вони помітили, що він одинак і творча особистість, яка може випити. Були підстави його ошукати. Шахраї тихенько переоформили документи і все" - пояснює родич постраждалого.

За словами потерпілого, нова власниця придбала квартиру за довіреністю.

"Там така тітка, їй би огірками на базарі торгувати. Звідки у неї 220 тисяч доларів? З глузду з'їхати. Я таких грошей не можу собі уявити. Це в який чемодан їх треба скласти?", - дивується художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий тип шахрайства: небіжчик приходить у суд і відмовляється від квартири

Нова власниця квартири Катерина Грищенко знімає будинок у Вишгороді. Зараз на пенсії. Раніше працювала клерком у банку. За документами, вона купила квартиру 13 лютого 2007 року. За елітне житло заплатила 220 тисяч доларів. Її адвокат Андрійко Олександр заперечує, що художник всі ці роки сплачував комунальні. Показує документи на купівлю-продаж квартири та розписку художника на отримання грошей. Пояснює, що покупець квартири заплатила художнику готівкою.

"Суд постановив рішення про звільнення з цього приміщення і зараз воно на виконанні. Моя довірителька дозволила йому жити тут декілька місяців, тому він платив певний час за комунальні послуги. У них була домовленість, яка була зафіксована у нотаріуса і усно, що він певний час поживе тут. Оскільки вона витратила багато коштів на придбання квартири, була у боргах і готувалась до ремонту. Дозволила йому жити поки він переїде у інше житло. Він збирався придбати житло за кошти отриманої від моєї довірительки", - розповів правозахисник.

Виселення Олексія Попондопуло перенесли на 28 березня. Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 1 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Столичний художник заявляє, що шахраї у нього видурили квартиру у центрі міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути