Ексклюзиви
середа, 29 червня 2022 14:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Старух розповів, скількох людей окупанти взяли в полон на Запоріжжі

Старух розповів, скількох людей окупанти взяли в полон на Запоріжжі
Понад 360 жителів Запорізької області перебувають у полоні у росіян, близько 150 із них – у заручниках - голова ОВА. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

На вечір 28 червня понад 360 жителів Запорізької області перебувають у полоні в російських окупантів. Приблизно 150 із них – у заручниках.

Про це заявив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух на брифінгу в медіацентрі "Україна – Укрінформ" 29 червня, пише "Інтерфакс-Україна".

"Не в полоні, а в заручниках, тому що це терористи, вони взяли в заручники, а це не військові", – сказав Старух.

Зауважив, що перший заступник міського голови міста Енергодара Іван Самойдюк та мер Дніпрорудного Євген Матвєєв усе ще перебувають у заручниках. Шість посадовців місцевого самоврядування до останнього часу залишалися в полоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З російського полону звільнили двох голів громад Херсонщини

"Про Матвєєва – менше інформації. Вони перебувають (у заручниках. – Gazeta.ua) із березня. Ми намагалися ставити їх у список для обміну, але, на жаль, поки що їх не обміняно", – уточнив голова ОВА.

За його словами, майже 80 днів перебуває в заручниках 16-річний син голови Запорізької районної держадміністрації Олега Буряка. Також ще двоє неповнолітніх.

"З Іваном Малєєвим (головою Кирилівської селищної ради. – Gazeta.ua), думаю, найближчим часом проінформуємо вас про позитивне завершення цієї історії", – додав Старух.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон було захоплено майже на 60%.

Ворог відкрито говорить про плани захопити місто Запоріжжя. Зокрема про це заявляв перший заступник так званої "військово-цивільної адміністрації" Запорізької області Артем Шарлай.

Зараз ви читаєте новину «Старух розповів, скількох людей окупанти взяли в полон на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути