Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2012 11:00

Стан постраждалих від вибуху донецьких шахтарів вкрай важкий

Стан постраждалих від вибуху донецьких шахтарів вкрай важкий

Стан 7 гірників шахти "Північна" Державного підприємства "Дзержинськвугілля" (м.Дзержинськ Донецької області), які знаходяться в опіковому центрі Донецька, оцінюється медиками, як важкий і вкрай важкий.

Як повідомив у вівторок керівник опікового центру Інституту невідкладної відновної хірургії імені Гусака Академії медичних наук України Еміль Фісталь, в даний момент в центрі перебувають 7 постраждалих від аварії, ще двох доставляють з Дзержинська, де вони перебували в хірургічному відділенні центральної районної лікарні.

"Вкрай важкі та важкі у нас. Опіки у вкрай важких від 70 до 90% тіла плюс отруєння чадним газом", - зазначив Фісталь.

Як повідомлялося, на горизонті 1160 м шахти "Північної" в 22.52 6 лютого стався вибух газоповітряної суміші, внаслідок чого постраждали 10 гірників, один з них помер під час транспортування в лікарню, 9 були госпіталізовані з опіками різного ступеня тяжкості в Донецький опіковий центр (5 осіб) і в хірургічне відділення Дзержинської центральної районної лікарні (4 осіб).

Всього в шахті працювало 146 гірників, 136 з них самостійно вийшли на поверхню. Шахта тимчасово не працює, причини та обставини вибуху встановлюються.

Зараз ви читаєте новину «Стан постраждалих від вибуху донецьких шахтарів вкрай важкий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути