Ексклюзиви
середа, 05 липня 2023 16:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, скільки ракет за місяць може виробляти Росія

Стало відомо, скільки ракет за місяць може виробляти Росія
Російській Федерації вдається зберігати темпи виробництва ракет, а за окремими зразками озброєння – підвищити. Фото: MIL.RU

Російський військово-промисловий комплекс (ВПК) спроможний виробляти за місяць близько 100 ракет.

Зокрема, це понад 10 одиниць для ОТРК "Іскандер", до 30 одиниць – морського базування "Калібр" та до 60 одиниць крилатих ракет повітряного базування, включаючи гіперзвукові аеробалістичні ракети "Кинджал". Про це в інтерв'ю "Укрінформу" сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

Він зауважив, що Російській Федерації вдається зберігати темпи виробництва ракет, а за окремими зразками озброєння – підвищити. Бригадний генерал пояснив, що це пов'язано з переходом російських підприємств на цілодобовий режим роботи, а також із використанням елементної бази, що закуповується в обхід санкцій.

Громов також повідомив, що ворог використовує значну кількість БпЛА різних типів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни планують нові ракетні удари. Є ознаки, які на це вказують

"Зокрема, від Ірану Росія отримала до 1800 дронів типу Shahed, з яких застосовано під час бойових дій близько 1600 одиниць, залишок – понад 200 одиниць. Запаси цих БпЛА постійно поповнюються за рахунок постачання з Ірану. Крім того, РФ досягла з цією країною домовленостей про будівництво заводу з виробництва цих дронів на території Татарстану, в районі на відстані 10 км від Казані", – уточнив він.

Окрім того, бригадний генерал розповів, що російські війська активно застосовують ударні БпЛА власної розробки типу "Ланцет", які серійно виробляються на "Іжевському механічному заводі", що входить до концерну "Калашніков".

За його словами, усього було виготовлено до 900 одиниць цих апаратів, з яких 850 застосовані в зоні бойових дій. Відповідно, їх залишок наразі становить близько 50 БпЛА.

"Але слід зазначити, що внаслідок економічних санкцій Заходу та через відсутність доступу до сучасних технологій технологічні можливості противника з виробництва сучасних дронів залишаються обмеженими", – підкреслив Громов.

Водночас він наголосив, що отримання від країн-партнерів платформи сучасного багатоцільового винищувача покоління 4++ – типу F/А-18, F-16, F-15, JAS-39 Gripen, Eurofighter Typhoon, Rafale – дозволить застосовувати сучасні авіаційні засоби ураження, які є на озброєнні країн-членів НАТО, виявляти засоби повітряного нападу противника на великій відстані – не менше 200 км, знищувати їх на відстані понад 160 км без входження в зону ураження ППО ворога та застосовувати сучасні авіаційні засоби ураження по наземних і морських цілях на відстані до 200 км і більше.

Зенітні ракетні війська за час повномасштабної російської агресії збили понад три тисячі цілей.

Зокрема – понад 180 літаків, понад 130 вертольотів, майже 40 балістичних і понад тисячу крилатих російських ракет, понад 1600 безпілотників різних типів. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки ракет за місяць може виробляти Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути