вівторок, 28 листопада 2017 13:41

Сталкер із Білорусі розбився в Чорнобильській зоні

Сталкер із Білорусі розбився в Чорнобильській зоні
Загоризонтна радіолокаційна станція "Чорнобиль-2" з якої впав білорус / фото: Військова панорама

У Чорнобильській зоні на смерть розбився турист-екстремал, який піднявся на радіолокаційну вежу, щоб зробити фото.

До чергової частини зателефонував сталкер, який повідомив про трагедію, що сталася з його другом-екстремалом, повідомляють у поліції.

2 громадян Білорусі та росіянка незаконно проникли на територію відселеного закритого військового об'єкта "Чорнобиль-2".

"Молоді люди, як і більшість незаконних туристів-екстремалів, хотіли отримати яскраві враження і фото. 33-річний сталкер вибрав для цього радіолокаційну вежу за кілька кілометрів від станції. Однак він не розрахував свої сили і зірвався з 15-метрової висоти. Лікарі лише констатували смерть", - повідомили в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На висоті реактора - показали роботу енергетиків Чорнобильської АЕС

Стосовно друзів загиблого правоохоронці склали адмінпротоколи. За порушення вимог режиму радіаційної безпеки їм доведеться заплатити штраф.

Загоризонтна радіолокаційна станція "Дуга" — радянська радіолокаційна станція для раннього виявлення запусків міжконтинентальних балістичних ракет. Має також назву "Чорнобиль-2". Знаходиться на північний-захід від райцентру Чорнобиль. Її неможливо знайти на жодній топографічній карті.

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" розпочала будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобилі. Його будівництво 2014-го узгодив Кабмін. Для цього в Чорнобильській зоні відчуження виділили 2 земельні ділянки. Їхня площа майже 50 га.

Зараз ви читаєте новину «Сталкер із Білорусі розбився в Чорнобильській зоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути