вівторок, 02 січня 2018 08:19

Стали відомі неочікувані подробиці у справі про вбивство Ноздровської

Стали відомі неочікувані подробиці у справі про вбивство Ноздровської
Ірина Ноздровська. Фото: umoloda.kiev.ua

Колишнього нареченого убитої під Києвом юриста Ірини Ноздровської затримали для проведення слідчих дій.

Про це у своєму Facebook повідомила цивільний активіст Лідія Гончаренко, повідомляє "Обозреватель".

Вона написала: "Щойно телефонували батьки нареченого вбитої Ірини Ноздровської. За їхніми словами, нареченого затримали в поліції Вишгорода, повезли на допит, забрали автомобіль. Планується обшук в квартирі на Лівому березі в Києві. Просять допомоги пресу та юристів. Бояться, щоб їхні сім'ї не зробили винуватцями ".

Микола Жукович, прес-секретар поліції Київської області, також допускає факт затримання. І пояснив: "Зараз працюють і слідчі, і оперативники. Ми намагаємося розкрити злочин. Я допускаю, що його могли затримати для проведення слідчих дій".

Пізніше батько затриманого Сергеєва повідомив, що його сина затримали у якості підозрюваного. За його словами, підставою такої підозри став запис з камери спостереження, на якому вони з сином виходять зі свого будинку у Києві о 21:00, 29 грудня, в день зникнення Ірини.

Відомо, що давати свідчення Сергєєв відмовився, пославшись на статтю 63 Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе. Також чоловік підкреслив, що його допитували як свідка, а не підозрюваного, про що раніше заявив його батько. А на питання, чи має він здогади про те, хто міг скоїти вбивство, відповів, що не має жодних припущень: "Чесно, ось на це питання я не відповім. Я не думаю, що фігуранти справи про ДТП стали б себе видавати ... не знаю чесно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансист Браудер пригрозив вбивцям Ноздровської "списком Магнітського"

Поліція встановила, що загиблу в Києві юристку Ірину Ноздровську зіштовхнули з мосту. "Знайшли Ірину дві години тому в річці в Київській області. Тривають слідчо-оперативні дії, громадськістю були організовані пошуки, і сьогодні планувалося прочісування прилеглих районів, але до цього моменту Національна поліція вже мала у своєму розпорядженні інформацією про місцезнаходження тіла, про те, що її скинули з моста в річку, або, можливо, вона стрибнула сама, але в цьому випадку розглядається основна версія вбивства, пов'язаного з її правозахисної професійною діяльністю", - розповів голова профспілки МВС Ілля Ківа в ефірі телеканалу 112.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі неочікувані подробиці у справі про вбивство Ноздровської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути