понеділок, 04 серпня 2014 11:24

Спецтема: Війна на Донбасі

Штаб АТО оприлюднив дані про шляхи евакуації з Донецька, Луганська та Горлівки

Командування АТО оприлюднило маршрути гуманітарних коридорів для виїзду мирного населення із Луганська, Донецька та Горлівки, які нині підконтрольні бойовикам. Відповідне повідомлення прес-центр АТО опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Згідно нормам міжнародного гуманітарного права, в умовах бойових дій у населених пунктах, їхнім жителям надається гуманітарний коридор для виходу у безпечні райони", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, із Донецька українські військові пропонують виїхати по Ленінському проспекту до об'їзної дороги, далі по трасі Донецьк-Курахове через Мар'їнку.

З Горлівки можна вибратися по проспекту Леніна, вулицях Маршала Жукова, Вітчизняній та Плеханова і далі по шосе Горлівка-Дружківка через Дзержинськ.

У Луганську коридор пролягає через вулиці Радянську, 16-а лінія, Фрунзе, Шевченка. 7-а лінія, Комінтерна і далі по трасі Луганськ-Щастя через Металіст.

У АТО закликали бойовиків визнати ці гуманітарні коридори.

"Особи, які порушують норми міжнародного гуманітарного права по відношенню до цивільних (утримують цивільне населення в районі бойових дій, перешкоджають виходу по гуманітарних коридорах), вважаються воєнними злочинцями", - застерігають в АТО.

 
Зараз ви читаєте новину «Штаб АТО оприлюднив дані про шляхи евакуації з Донецька, Луганська та Горлівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути