понеділок, 05 березня 2012 10:15

США поки не ведуться на вмовляння Ізраїлю і не хочуть бомбити Іран

США поки не ведуться на вмовляння Ізраїлю і не хочуть бомбити Іран

Президент США Барак Обама підтвердив, що Сполучені Штати ще вважають за можливе політичне рішення іранської ядерної проблеми.

"Я твердо вірю в те, що ще зберігається можливість для дипломатії (у вирішенні ядерної проблеми Ірану - ред.) при паралельному наданні тиску, щоб домогтися успіху", - сказав президент у виступі перед впливовим американським проізраїльським лобі AIPAC (American-Israel Public Affairs Committee).

За його словами, зараз "уже занадто багато пустопорожніх розмов про війну (з Іраном - ред.).

Обама підкреслив: "Ми зробимо все необхідне для підтримки військових можливостей Ізраїлю на якісному рівні, оскільки Ізраїль повинен завжди побут в змозі захистити себе сам від будь-якої загрози".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон підготовив план війни з Іраном

Він додав: "Іранське керівництво має знати, що я не проводжу політику стримування, я проводжу політику недопущення створення Іраном ядерної зброї. За час свого перебування на посту президента я вже не раз давав зрозуміти, що не зупинюся перед застосуванням сили, якщо це буде необхідно для захисту Сполучених Штатів та їхніх інтересів".

Як повідомлялося, в понеділок для обговорення ядерного питання Ірану в США прибуває прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

За даними ізраїльських ЗМІ, Нетаньяху вважає за необхідне нанести превентивний удар по ядерних об'єктах Ірану, який, за оцінками ізраїльської розвідки, занадто близько підійшов до створення ядерної зброї.

Тель-Авів домагається від США гарантій, що при нанесенні ним удару по Ірану Сполучені Штати нададуть йому повну підтримку.

Тим часом США вважають, що поки немає чітких доказів того, що в Ірані прийнято рішення про створення ядерної зброї, а нанесення ударів по Ірану загрожує серйозними діями Тегерана.

Іран, за американськими оцінками, відповість на напад на його територію ракетним обстрілом Ізраїлю і терористичними актами щодо американський військовослужбовців і цивільних осіб, що знаходяться в третіх країнах, зокрема, в Афганістані та Іраку.

Зараз ви читаєте новину «США поки не ведуться на вмовляння Ізраїлю і не хочуть бомбити Іран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути