Ексклюзиви
понеділок, 13 лютого 2023 14:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Спроба поцілувати руки Путіна, які по лікті в крові" ‒ в МЗС гостро відповіли Берлусконі

"Спроба поцілувати  руки Путіна, які по лікті в крові" ‒ в МЗС гостро відповіли Берлусконі
Експрем'єра Італії Сильвіо Берлусконі вважають другом російського диктатора Володимира Путіна. Фото: dw.com

У міністерстві закордонних справ України відповіли на антиукраїнські заяви експрем'єра Італії Сильвіо Берлусконі. Він нещодавно розкритикував нинішню главу уряду Джорджію Мелоні за її зустріч із президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі.

При цьому Берлусконі сказав, що якби Зеленський припинив "атакувати" Донбас, війни не було б. На ці заяви у Facebook відреагував речник МЗС України Олег Ніколенко.

Він нагадав, як 2010 року тодішній прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі прилетів у Лівію на зустріч із Муаммаром Каддафі. Під час офіційної церемонії в присутності телекамер Берлусконі цілував руки лівійському диктатору, аби продемонструвати свою лояльність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін досі має таємних союзників у ЄС – прем'єр Іспанії

"Безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського президента ‒ спроба поцілувати руки Путіна, які по лікті в крові. Намагання продемонструвати свою лояльність російському диктатору. Водночас італійський політик має усвідомлювати, що, поширюючи російську пропаганду, він заохочує Росію до продовження її злочинів проти України, а відтак несе політичну та моральну відповідальність", ‒ наголосив Ніколенко.

Він також запевнив, що Україна високо цінує оперативну реакцію прем'єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні, яка підтвердила непохитну підтримку України з боку італійського уряду після неприйнятних заяв Берлусконі.

Великий друг президента РФ Володимира Путіна і колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі виступив з черговою скандальною заявою щодо України. Він закликав більше не давати Україні зброю і пообіцяти Києву багато грошей на відновлення країни після закінчення війни. За словами Берлусконі, опинившись перед загрозою поразки та спокушений великими грошима, президент України Володимир Зеленський нібито повинен погодитися на мирні переговори з РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Спроба поцілувати руки Путіна, які по лікті в крові" ‒ в МЗС гостро відповіли Берлусконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути