пʼятниця, 28 липня 2023 11:08

Справи про держзраду Шарія та колишнього начальника поліції Вінниччини передали до суду

Справи про держзраду Шарія та колишнього начальника поліції Вінниччини передали до суду
Прокуратура передала до суду справу про держзраду проросійського блогера Анатолія Шарія та ексначальника поліції Вінниччини Антона Шевцова. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Вінницька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно проросійського блогера.

Разом з ним судитимуть й колишнього начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області. Про це повідомляє пресслужба Офіса генпрокурора.

Прізвищ обвинувачених не називають, але відомо, що йдеться про Анатолія Шарія та Антона Шевцова. Їм інкримінують "державну зраду, вчинену за попередньою змовою групою осіб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі зловили антиукраїнського блогера. Був "правою рукою" Стремоусова

"Слідством встановлено, що обвинувачені здійснювали підривну діяльність проти України на виконання завдань ФСБ РФ. Із 2018 року колишній правоохоронець, перебуваючи в тимчасово окупованому Криму, співпрацював зі співробітником російської спецслужби. Він надавав куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які могли бути використані проти України. Для цього користувався особистими зв'язками та відомостями з попередніх місць роботи", ‒ йдеться у повідомленні.

Щодо Шарія, то він, за даними слідства, із 2019 року фактично проживає на території Іспанії. Звідти організовує піаракції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

В Офісі генпрокурора зазначають, що екскерівник поліції Вінниччини залучив Шарія до співпраці з російською ФСБ. Той погодився на пропозицію виконувати завдання ворожої спецслужби.

"Спільники створювали політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту. Про виконану роботу обвинувачені звітували своєму куратору з ФСБ РФ", ‒ йдеться у повідомленні.

Прокремлівський блогер Анатолій Шарій допомагав російській ФСБ робити постановочні відео з допитів українських полонених. Про це повідомила Служба безпеки України, опублікувала запис розмови. Повідомляють, що блогер особисто підказував ФСБ як правильно знімати допит і які запитання ставити військовополоненим.

На початку березня Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді колишньому очільнику Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антону Шевцову. Він сприяв російській спецслужбі у проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України.

Зараз ви читаєте новину «Справи про держзраду Шарія та колишнього начальника поліції Вінниччини передали до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути