четвер, 02 травня 2019 12:45

Справа Зайцевої-Дронова отримала продовження

Справа Зайцевої-Дронова отримала продовження
Учасник масштабної аварії у Харкові отримав 10 років в' язниці. Вирок оскаржує в апеляції. Фото - facebook.com/tetyana.dotsyak

Адвокат учасника масштабної аварії у Харкові Геннадія Дронова Сергій Перепелиця довів необхідність відкриття кримінального провадження щодо експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз імені Бокаріуса, які робили автотехнічні дослідження.

Це ті, що, зокрема, не змогли вирахувати швидкість Lexus Олени Зайцевої, бо авто "розмите", повідомила журналіст Тетяна Доцяк у Facebook.

"Справу відкрито за статтею "завідомо неправдиве показання" або висновок експерта. Перша спроба відкрити провадження закінчилася тим, що займатися нею поліція доручила не слідчому управлінню, а дільничному, який не тільки не має відповідних знань для розслідування, а й повноважень, справу закрили. І от адвокат Дронова добився відкриття справи через суд", — пише Доцяк.

Також вона повідомила, що саме Геннадій Дронов має оскаржувати у апеляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенка просять помилувати Дронова

"Дронов вважає, що під час слідства і судового розгляду його права на захист були порушені щонайменше 12 разів, скаржиться на бездіяльність слідчого і прокурорів. Експертизи мали чимало помилок і не давали відповіді на важливі питання. На основі цих експертиз було складено обвинувальний акт і справу передано до суду. Зауваження та клопотання адвоката Дронова ігнорувались, а в призначенні комплексної експертизи йому відмовили. Дронову не подобається, що експертиза не встановила, хто першим почав порушувати правила дорожнього руху: він чи Зайцева. Швидкість авто останньої так і не встановили. Також Дронов не згодний із висновком харківських експертів, які вказали, що Зайцева не мала можливості уникнути ДТП", — сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схоже на хату мажорів: мережу обурили фото камери Зайцевої в СІЗО

Дронов не задоволений тим, що харківські експерти не дали чіткої відповіді на запитання, чи перебувала Зайцева під дією наркотиків. А суд відмовився призначати експертизу в Києві, хоча це могло гарантувати неупередженість висновків. Прокурори не додали обтяжуючі обставини Зайцевій, а вписали їй пом'якшення через відшкодування потерпілим збитків.

Засуджений вимагає повторних досліджень і повної оцінки доказів, і просить визнати його невинуватим у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Стало відомо, що засуджена на 10 років за масштабну аварію в Харкові Олена Зайцева буде оскаржувати в апеляції. Їй не зрозуміла ступінь її провини і за які саме дії отримала 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Справа Зайцевої-Дронова отримала продовження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути