Ексклюзиви
середа, 31 березня 2021 14:21

Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою до травня

Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою до травня
Антоненка залишили під вартою до 21 травня 2021 року Фото: Facebook

Київський апеляційний суд відмовив захисту підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, ветерана АТО Андрія Антоненка - Riffmaster. Його залишили під вартою до 21 травня 2021 року.

Таке рішення винесли у середу, 31 березня під час розгляду апеляційної скарги сторони захисту на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 23 березня про продовження обвинуваченому строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрія Антоненка рік тримають в ізоляторі

Під час засідання Антоненко увесь час перебував за склом. Адвокати просили дозволити підзахисному сидіти поряд з ними, однак прокурор виступив проти, заявивши, що, мовляв, Європейський суд з прав людини розглядає як порушення прав обвинуваченого лише перебування в залізній клітці.

20 липня 2016 року близько 7:45 стався вибух в автомобілі на перехресті вул. Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет. 12 грудня, поліція назвала підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Це музикант і доброволець Андрій Антоненко, дитяча кардіохірургиня і волонтерка Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь. Їхні імена озвучили на брифінгу, на якому були присутні керівники Нацполіції, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка та президент Володимир Зеленський. Трьох підозрюваних того ж дня затримали. Наступного дня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи. Антоненка й Кузьменко арештували на 2 місяці без права на заставу. Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт. За ґратами залишається лише Андрій.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: Антоненка залишили під вартою до травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути