четвер, 19 липня 2012 09:37

Спіймали кілерів, які влаштували масштабну стрілянину під Києвом

Спіймали кілерів, які влаштували масштабну стрілянину під Києвом
Авто бізнесмена прошили 20 автоматних куль. Фото: segodnya.ua

Стало відомо про розкритий гучний злочин - замах на відомого столичного бізнесмена, колишнього віце-президента "Родовід банку" і співзасновника банку "Союз" Сергія Дядечка, скоєного чотири місяці тому. Про це "Сегодня" повідомили інформовані джерела в правоохоронних органах.

Шістьох підозрюваних, причетних до замаху, затримали в ніч на минулу неділю, 15 липня, в місті Стрий Львівської області. Ще один раніше оголошений в розшук громадянин, якого називають організатором замаху на Дядечка, поки на волі. Правоохоронці дають дуже скупі дані: 43-річний Д. нібито був посередником у переговорах з виконавцями від імені замовника. Особа замовника теж відома. Днями Шевченківський райсуд столиці повинен був обрати їм міру запобіжного заходу і, за не підтвердженими даними, взяв їх під варту. При цьому глава суду Олена Мелешак несподівано пішла у короткострокову відпустку за сімейними обставинами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 27-річна жінка-кілер із Запоріжжя за 15 тисяч гривень вбила людину

Цікаво, що ні в МВС, ні в Генпрокуратурі офіційно не коментують події, пов'язані з розкритим замахом на Дядечко, посилаючись на те, що будь-яка інформація може зашкодити слідству. У міліцейському главку Київської області відповіли, що вся інформація по даній групі "закрита керівництвом" і "подробиці, можливо, будуть пізніше", оскільки "ще не зовсім зрозуміло, чи мають затримані пряме відношення до "справи Дядечка". У главку Києва (також в анонімному режимі) висловили свою версію: мовляв, оскільки по сьогоднішній день версія про псевдозамах на Дядечка остаточно не відпала (вона виникла скоріше за все тому, бо банкіра зачепило лише по дотичній), слідство ще не визначило зв'язок між "виконавцями" і "потерпілим". До того ж затримували всіх шістьох нібито за дуже приблизними оперативними "наведенням", і основними доказами їх причетності до замаху, за деякими даними, є абонентські картки, якими вони користувалися при переговорах з Дядечком по телефонам-автоматам. Загалом, поки в цій загадковій історії набагато більше питань, ніж відповідей на них.

Глава правління банку "Союз" Дядечко проходив свідком у справі про велике розкрадання бюджетних коштів в "Родовід банку" (йшлося нібито про 35 млрд грн). Висловлювалася думка, що його статус міг змінитися на підозрюваного, тому, щоб обґрунтувати свій терміновий від'їзд з України, щоб ухилитися від слідства, він міг влаштувати імітацію замаху, підмовивши знайомих.

Дядечко дійсно виїхав за кордон і, як подейкують, знаходиться зараз в Чехії. На причетність до цих подій перевірялися його ділові партнери. За п'ять місяців до цього, в жовтні минулого року, наклав на себе руки інший ключовий свідок у справі про фінансові махінації в "Родовід банку", донецький банкір Геннадій Піскун.

Нагадаємо, "Мерседес" Дядечка був обстріляний увечері 19 березня в елітному селі Софіївська Борщагівка під Києвом. В прошитій чергою іномарці було пошкоджено лобове і бокове скло, капот, крило, сидіння всередині салону. Банкір відбувся легким переляком, а водій отримав поранення в ногу.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали кілерів, які влаштували масштабну стрілянину під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути