понеділок, 27 березня 2023 16:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Шпигуна посадили на 15 років

Шпигуна посадили на 15 років
Шпигун передавав інформацію про військові та інфраструктурні об'єкти Дніпропетровської області. Фото: Pexels

На 15 років посадили зрадника, який передавав ФСБ інформацію про військові та інфраструктурні об'єкти Дніпропетровської області.

Він передавав розвіддані саме тоді, коли росіяни обстрілювали аеродром Кривого Рогу. Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника у ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах на півдні України. За матеріалами української спецслужби суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила пособників окупантів у Станично-Луганському районі: колишні чиновники продалися Кремлю

За даними слідства, зловмисником виявився колишній працівник одного з найпотужніших промислових гігантів регіону. У травні 2022 року кадровий співробітники п'ятої служби ФСБ дистанційно залучив його до шпигунства через один з прокремлівських Telegram-каналів, де фігурант активно висловлювався на підтримку російської агресії.

Під час обшуку у злочинця вилучили мобільний телефон із доказами його листування з агресором. Суд визнав його винним за статтею "державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану".

Подружжя, яке виявилося російськими шпигунами, затримала Служба безпеки України в Одесі. Вони допомагали ворогові підготувати ракетний удар по силам протиповітряної оборони та артилерійським складам. Заарештовані є агентами Головного управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації.

Служба безпеки України затримала в Києві колаборантку. Після деокупації Харківщини вона намагалася втекти до Євросоюзу. Зрадниця – колишній голова Куп'янської райдержадміністрації. Вона підтримала ворога, коли він окупував район.

Зараз ви читаєте новину «Шпигуна посадили на 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути